Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Rusalii 2019. 8 destinații de vis pentru minivacanța de Rusalii, în România și Bulgaria

Rusalii 2019. 8 destinații de vis pentru minivacanța de Rusalii, în România și Bulgaria. Iată ce locuri din România poți vizita alături de familie și prieteni de Rusalii 2019.

Rusalii 2019. 8 destinații de vis pentru minivacanța de Rusalii, în România și Bulgaria. Iată ce locuri din România poți vizita alături de familie și prieteni de Rusalii 2019.

Anul acesta, Rusaliile vor fi sărbătorite de credincioși pe 16 iunie, duminică și 17 iunie, luni. Această mare sărbătoare este prăznuită anual la 50 de zile după Paște. Sărbătoarea de Rusalii aniversează momentul în care Duhul Sfânt s-a coborât deasupra ucenicilor lui Iisus, la zece zile după ce acesta s-a ridicat la Ceruri, în urma învierii Sale după momentul răstignirii. Rusaliile sunt, așadar, un fel de zi de naștere a Bisericii Creștine.

De Rusalii, românii vor avea ca zi liberă ziua de 17 iunie, luni, care, în mod evident, va preceda week-end-ul. Astfel, mulți dintre aceștia își plănuiesc deja mini-vacanțe, profitând de aceste 3 zile libere.

Rusalii 2019 – 8 destinații de vacanță în România și Bulgaria

De Rusalii 2019, weekend-ul prelungit devine un prilej potrivit pentru a pleca într-o nouă aventură alături de prieteni sau familie. Iată câteva destinații pe care ar trebui să le iei în calcul dacă nu le-ai vizitat deja.

Rusalii 2019 - 1.Horezu, Oltenia

Călușul, faimosul dans tradițional, reprezintă o manifestare importantă de Rusalii în multe sate din județele oltenești. Acesta este un dans popular garnisit cu costume specifice, ritualuri, muzică și interpretări dramatice. În Horezu, vei putea vedea un astfel de dans autentic. Toate legendele locale care vorbesc despre duhurile rele (regăsite chiar și în literatura lui M. Eliade), precum și de acestă ceremonie a călușului, sunt încărcate mistic, ceva atât de pur românesc.

Rusalii 2019 - 2.Geoagiu-Băi, România

Nici măcar nu ai auzit de acest loc până acum, așa-i? Ei bine, asta înseamnă că ar trebui să explorezi mai mult dacă vrei să găsești zone frumoase de la noi din țară care merită vizitate și despre care nu a auzit prea multă lume. O vacanță la Geoagiu-Băi îți va oferi posibilitatea de a te relaxa, dar vei avea și multe obiective turistice de vizitat. Acest loc minunat are izvoare minerale alcaline, ușor sulfuroase, care se folosesc pentru tratarea mai multori tipuri de afecțiuni. Aici o să ai parte și de o mulțime de peisaje excelente, dar și de obiective turistice deosebite precum: apele mezotermale, cascada, Castrul roman Germisara, drumul roman, Băile Termale Romane, Biserica din Geoagiu-Bai, Biserica Ortodoxa "Adormirea Maicii Domnului" sau ștrandul cu ape termale.

Rusalii 2019 - 3.Satul Hodac, Ardeal

Dacă nu ai vizitat încă Ardealul, ar fi bine să nu ratezi această ocazie. Te vei îndrăgosti pe loc de oamenii de acolo și accentul lor. Printre tradițiile ardelenești de Rusalii se numără ”udatul tinerelor neveste” pentru a le spori fertilitatea, sănătatea și frumusețea. Satul Hodac din județul Mureș păstrează încă tradiția nealterată și se află la doar 18 kilometri de Reghin. Dacă alegi această regiune ca destinație de vacanță de Rusalii 2019, nu trebuie să ratezi Muzeul Etnografic.

Rusalii 2019 - 4.Nisipurile de Aur, Bulgaria

Când îți dorești o vacanță în afara granițelor țării dar care să nu fie nici foarte departe, dar nici prea costisitoare, Nisipurile de Aur reprezintă locația perfectă. Bulgarii au făcut un adevărat colț de rai din porțiunea lor de mare. Plaja este considerată una dintre cele mai bune din Europa datorită nisipului fin și auriu și a apei curate și limpezi.

Rusalii 2019 - 5.Băile 1 Mai, România

O mini-vacanță la Băile 1 Mai te va ajuta să îți reîncarci bateriile. Stațiunea, care se află aproape de Oradea, nu se număra printre cele mai populare locuri din România pentru wellness și relaxare, dar acest lucru poate reprezenta un mare avantaj. Prin urmare, la Băile 1 Mai nu o să ai parte de aglomerație prea mare și o să te poți bucura din plin de serviciile oferite aici.

Rusalii 2019 - 6.Pucioasa, România

Alături de cei dragi vei fi foarte încântat de peisajele naturale pe care le vei putea vedea la Pucioasa. Acestea par a fi desprinde din povești. Pucioasa e un loc ideal pentru un concediu reușit. Chiar dacă se numără printre locurile mai puțin populare din România, merită să vii aici măcar o dată. Aflata în județul Dâmbovița, stațiunea are ape sulfuroase, puțuri minerale și fântâna de leac.

Rusalii 2019 - 7.Govora, România

Govora este stațiunea ideală pentru o vacanță în România. Aici o să te poți bucura de zile minunate în natură, dar și de apele unice care se găsesc aici, recomandate pentru tratarea mai multor tipuri de boli. O vacanță în Govora nu este recomandată doar celor care vor să se trateze, ci și familiilor cu copii sau persoanelor care vor să se relaxeze și să descopere obiective turistice precum: Mănăstirea Govora, Biserica dintr-un lemn, Mănăstirea Turnu sau Mănăstirea Stănișoara.

Rusalii 2019 - 8.Viscri, Brașov

Satul Viscri din Brașov te va surprinde plăcut cu liniștea sa și peisajele de vis. Chiar și Prințul Charles s-a îndrăgostit până peste cap de această așezare săsească și și-a cumpărat o proprietate aici și că nu a contenit cu laudele pentru acest sătuc transilvănean. Acest sat este printre puținele din țară care și-a păstrat autenticitatea nepătată de trecerea timpului. Tocmai de aceea, nu trebuie să îl ratezi.

Sursă foto: hotnews.ro, bailegovora.ro, primpuc.ro, ebihoreanul.ro, jekaturism.ro, monumente-etnografice.cimec.ro, aventurainromania.ro, valceaturistica.ro