Live acumFilm: O familie de cosmar
Prime Time 20:00iUmor extraViral

Surpriza zilei de miercuri! 100 de sfaturi împotriva caniculei. În cele 100 de zile de vară, a1.ro te ajuta sa treci cu bine de zilele toride

În cele #100deziledevara, canicula ne dă bătăi de cap, însă a1.ro îţi sare în ajutor! Fie că rămâi în Bucureşti sau deja îţi faci bagajul pentru a pleca în vacanţă, ţi-am pregătit 100 de sfaturi utile care te vor ajuta să treci cu bine de zilele toride.

În cele #100deziledevara, canicula ne dă bătăi de cap, însă a1.ro îţi sare în ajutor! Fie că rămâi în Bucureşti sau deja îţi faci bagajul pentru a pleca în vacanţă, ţi-am pregătit 100 de sfaturi utile care te vor ajuta să treci cu bine de zilele toride.

Aşadar, dacă ai drum sub razele soarelui, ia-ţi ochelarii de soare, o pălărie, hidratează-te corespunzător şi documentează-te bine, înainte de a face faţă caniculei.

Sfaturile utile:

1. Nu ieşi între 11:00 şi 15:00 afară.

2. Dacă eşti nevoit să ieşi, totuşi, în acest interval, poartă haine uşoare, de culoare deschisă, din materiale naturale, poartă pălărie şi ochelari de soare, aplică cremă de protecţie, bea multă apă şi mergi tot timpul pe la umbră.

3. Bea multe lichide. Se recomandă un pahar la 20 de minute.

4. Păstrează răcoarea în cameră cu ajutorul draperiilor de culoare deschisă sau al materialelor care reflectă soarele.

Canicula îţi pune în pericol şi maşina! Cum să îţi protejezi autoturismul în zilele de foc

5. Lasă geamurile deschise doar pe timpul nopţii.

6. Fă duș sau baie, cât mai des, iar dacă nu ai cum, stropește-te, din când în când, cu apă rece.

7. Include în dieta ta fructe zemoase, ca pepene, cireşe, căpşune, nectarine, piersici, kiwi sau grepfrut. Toate te ajută să te hidratezi.

8. Nu uita de cereale şi produse lactate, dar şi de sucuri din fructe şi ceaiuri (ceai verde, negru, infuzii de plante).

9. Consumă lichide calde. Te ajută mult mai bine să te răcoreşti în zilele caniculare, astfel că supele cu legume sunt excelente pe timpul verii.

10. Ardeiul iute te face să transpiri şi porneşte mecanismul natural de reducere a temperaturii corpului.

Păcălește căldura ca un adevărat maestru! Cum să dormi bine, deși afară e caniculă!