1. Alexandru Iacob a reușit, ediție de ediție, să îi impresioneze pe jurați cu preparatele sale sofisticate. Totuși, ajuns în marea finală, tensiunea își spune cuvântul, însă el e pregătit să dea tot ce e mai bun.
”Sunt calm. Mi-am impus să fiu calm. Să reușesc cât mai mult. E o probă aparent simplă. Dar nu e deloc! Necesită timp și atenție la detalii. O să fie complicat”, a spus concurentul. Pentru cele cinci amouse bouche-uri pe care trebuie să le conceapă, a scos ascult din mânecă: aluaturile sale deosebite.
Azi a pregătit unul cu spanac. I-a dezvăluit și lui Chef Tudor rețeta: făină, apă, spanac, drojdie, sare, zahăr și ulei. Pentru desert, a ales un aluat cu cacao și cremă de zmeură.
A mai adugat cremă de anghinare cu cremă de brânză, ciuperci, biban de mare cu salată de icre, ton roșu cu cremă de măsline, cremă de ton cu mușchi de vită, jeleu de zmeură cu biscuit de cacao.
”Mi-e teamă de Mihai și de Istvan. E normal. Ei sunt foarte buni. Voi da tot din mine!”, a mărturisit Alex.
Chef Hadad a fost curios ce va face Alex cu banii, dacă va câștiga la Top Chef.
”Îi investesc în mine, într-un restaurant”, a răspuns concurentul.
Proba Mega Image! Concurenții au gătit pentru clienții de soi ai sponsorului emisiunii... Istvan Veres, despre Alex și Mihai: ”Suntem prieteni, putem să lucrăm împreună. Ne putem ajuta unul pe altul”...