Viata lui Giovanni s-a schimbat insa foarte mult dupa castigarea primei editii: “Am mult mai mult de munca acum. Celebritatea tinde sa atraga mult mai multa responsabilitate...plus curiozitatea clientilor care, dupa castigarea titlului de Top Chef Romania, s-au inmultit. Personal, am mult mai multa incredere in mine si, zic eu, ca am devenit si mai responsabil.”
Primul lucru pe care bucatarul de top l-a facut a fost sa se intoarca la Brasov. Avea de pregatit un eveniment.
“As vrea sa dau timpul inapoi. Experienta Top Chef a insemnat pentru mine o mare bucurie. Nu cred ca as fi schimbat nimic, insa. As face fix la fel, pentru ca asa am si castigat.
Oamenii au fost si sunt draguti cu mine, mai ales in Brasov unde eram cunoscut deja. Restaurantul Vesuvius este apreciat atat de brasoveni cat si de turistii care ne trec pragul.
Cand am fost in Sicilia insa, am intalnit un cuplu de romani in aeroport. M-au recunoscut, m-au felicitatsi mi-au impartasit faptul ca au urmarit toata emisiunea din Italia. Am stat la povesti aproape o ora.”
Dupa finala Top Chef, Piselli nu a mai gatit timp de... patru ore: „De la 4 dimineata - cand am terminat filmarile - pana la unsprezece cand am ajuns in restaurant, nu am mai gatit. Apoi, am pregatit mai multe feluri si mi-a fost frica sa ma opresc ca nu cumva sa ma dezobisnuiesc.”
Cat despre bani... Cu 50.000 de euro, multi ar pleca intr-o excursie in jurul Lumii sau macar pe o insula exotica. Insa Giovanni a dovedit ca este mult mai matur decat varsta pe care o are. Cu o parte din bani a facut o serie de cursuri de bucatarie, iar cu cealalta parte a completat pentru achzitia unui apartament.
Chef Haddad mi-a spus: ”Cu ce ai tu in cap, daca perfectionezi bucataria asiatica, poti face minuni”
In ceea ce priveste sfaturile primite din partea celor trei Chefi, i-a ramas in cap un lucru: „Am primit mai multe sfaturi importante pe toata perioada concursului, insa mi-a ramas intiparit in memorie un sfat al lui Chef Haddad care m-a incurajat spunandu-mi ”Cu ce ai tu in cap, daca perfectionezi bucataria asiatica, poti face minuni”.
Nu s-a mai vazut cu niciunul dintre concurenti, insa vorbeste ocazional la telefon cu toti.
Pentru perioada urmatoare planurile lui Giovanni Piselli sunt mari: „Nu ma opresc aici, sunt intr-o permanenta cautare de inedit... plus ca trebuie sa-mi consolidez cunostintele in materie de bucatarie fusion.”
Pentru concurentii noii editii a Top Chef Romania, el are trei sfaturi:
- Aveti incredere in voi!
- Gatiti adevarata bucatarie gourmet, puneti suflet in orice preparat
- Pastrati mereu: gustul, aroma, rafinamentul si eleganta in arta gatitului