Carnea de vita Kobe - provine de la o rasa rara de vaci numita Wagyu. Acestea sunt crescute in zona Hyogo, din Japonia. Carnea este considerata o delicatesa fiind recunoscuta pentru aroma deosebita, fragezimea si textura sa. Un kilogram de carne de vita Kobe ajunge pana la 1.000 de dolari.
Cartofii La Bonnotte - sunt cei mai scumpi cartofi din lume, fiind vanduti cu peste 2.800 de dolari kilogramul. Legumele sunt cultivate in Noirmoutier, o insula din vestul Frantei.
Ciupercile japoneze Matsutake pot fi vandute cu 2.000 de dolari pe jumatatea de kilogram. Copacii sub care rasar Matsutake au fost decimati de insecte, ciupercile devenind extrem de rare.
Tonul Bluefin - ajunge la 3200 de dolari kilogramul. Un astfel de peste a batut si un record in Japonia fiind vandut cu 1,2 milioane de dolari.
Un pepene negru Densuke de opt kilograme a fost vandut in 2009 in Japonia cu 6.100 de dolari. Densuke este cultivat doar pe insula Hokkaido din Japonia, iar productia anuala este de aproximativ 10.000 de pepeni.
Caviarul Almas - este extras din morun si este vandut intr-un recipient special din aur pentru 25.000 de dolari.
O jumatate de kilogram de boabe de cafea Kopi Luwak, colectate din excremente de zibeta (mamifer carnivor asemanator pisicii, care traieste in Africa si in Asia), poate costa pana la 230 de dolari.
O jumatate de kilogram de branza obtinuta din lapte de femela de elan, care se gaseste doar in fermele particulare din Suedia, costa chiar si 500 de dolari.
Ceaiul Tieguanyin - este o varietate chinezeasca care ajunge la 14.000 de dolari kilogramul.
Sursa: A1.ro!
Pizza de casa... Bucatarul care a gatit pentru Armani, la “Top Chef”: “Gatitul pentru mine este o arta”...