A gatit pentru regele Juan Carlos, pentru Madonna, Michael Jackson, Bill Clinton, printul de Liechtenstein, Gorbaciov, Mitterand, iar inainte de a ajunge la Bucuresti a lucrat la cel mai faimos hotel din Israel, King David - hotel de cinci stele plus din Ierusalim. Acolo, Chef Joseph Hadad a prins perioada razboiului cu Irak, atacurile din Israel si isi aminteste cum gatea cu masca de gaze pe fata pentru clientii sai, echipati la randul lor cu astfel de masti.
"La King David se intra foarte greu. Trebuie sa fii un foarte bun profesionist, pentru ca acolo vin numai sefi de state, prim-ministrul nostru, se organizeaza mese oficiale. Norocul meu a fost ca ei au stiut cine sunt. Am mers direct la bucataria rece, unde imi place cel mai mult. Si am urcat, incet-incet. Eram bucatar, Chef de party, acesta are in subordine doua-trei persoane si pregateste gustarea calda. In 1992, a venit razboiul puternic cu Irakul, cu Saddam Hussein. Toata lumea de la Tel Aviv, Haifa, din toata din zona acceea unde au curs rachetele, a fugit in Ierusalim. Imi aduc aminte ca in bucataria hotelului gateam cu masca de gaze pe fata. Si noi, si clientii, toata lumea purta masti. Se anuntase ca vor fi lansate rachete cu gaze. Vreo doua luni au fost atacuri puternice in Israel. S-a oprit turismul, oamenii au lasat totul si au fugit din tara. Israelul a fost gol de turisti doi ani de zile, oamenii au pierdut afaceri, case, au ramas saraci, bursa a cazut, au murit oameni. A fost foarte greu. Directorul a inceput sa dea afara oameni, pentru ca erau prea multi angajati. Cei mai buni au ramas. Ramaseseram sa gatim pentru 10-15 persoane, pentru ca hotelul era gol. Dupa aceea lucrurile si-au revenit", povesteste Chef Joseph Hadad.
Pe Joseph Hadad, dar si pe ceilalti doi jurati Top Chef, ii puteti urmati din 5 noiembrie, de la 20.30 la Antena 1.