Fiecare tara are curiozitatile sale culinare, motivul principal fiind faptul ca alimentatia unui popor tine de cultura sa. Astfel, daca in Thailanda, insectele sunt considerate adevarate delicatese, la noi in tara, lucrurile stau cu totul altfel.
Iata cateva extravagante gastronomice:
1. Thailanda este tara unde anumite specii de insecte sunt considerate delicatese. Spre exemplu, in nordul tarii, fermierii cultiva viermi de bambus si greieri pe care ii vand, apoi, comerciantilor locali;
2. Daca ajungeti pe malurile Amazonului, nu ratati „tocanita” de veverita, asezonata cu gandaci uscati si pisati. Pentru comunitati izolate, precum Hatawary-Bana (care locuiesc pe insulele Amazonului), o anume specie de paianjen este crescuta pentru a fi consumata cu prilejul unor ocazii speciale;
3. In Africa se degusta omizi uscate. Cele mai cautate sunt masonja, care masoara in jur de zece centimetri. Pentru a creste calitatea gustativa, inainte de a fi consumate li se scoate continutul intestinal.
4. In China, placinta nu este umpluta cu branza, de exemplu, ci cu bere. Mai bine zis, cu jeleu de bere.
5. O alta extravaganta culinara este cea din Tibet, unde ceaiul se bea cu unt de iac.
Foto: Facebook