Nicolai Tand are o poveste de viata incredibila - a plecat in Franta cand avea 20 de ani, fara niciun ban in buzunar, dar plin de speranta ca, de-acolo, isi va putea ajuta mai degraba mama ramasa in tara. A muncit pe santier, a spalat vase, a fost brancardier, pana cand s-a angajat intr-un restaurant. Acela a fost inceputul unei cariere exceptionale: Nicolai Tand a strabatut pe rand toate treptele, a pornit de la statutul de “Nicolai, le roumain", romanul ala care face de toate, a fost picolo, ospatar, sef de sala, manager, director si, in sase ani, a ajuns director general. Acum are un restaurant luxos in Bucuresti, iar de luni, de la 20:30, telespectatorii il vor putea vedea in postura de jurat Top Chef.
In timpul filmarilor, Nicolai si-a adus aminte de prietenia pe care a legat-o cu solistii de la Metalica. „O masa buna dezleaga limbile, te face sa vezi viata mai frumoasa. Eu oricum le iubeam muzica si cand i-am vazut in restaurantul in care lucram eu, m-am gandit ca in niciun caz n-o sa las sa-i plece fara sa-mi dea un autograf. Mi-a placut intotdeauna sa vorbesc cu oamenii, am legat imediat o conversatie si-am aflat ca le plac icrele negre cu vodca. Cat au stat la Paris, au venit in fiecare zi la restaurantul unde eram eu si asa ii <<imblanzeam>>, cu aperitivele preferate”, isi reaminteste Nicolai.
Ii place sa vorbeasca cu oamenii si crede ca e facut pentru asta: „Imi place sa transmit, sa povestesc despre mancare. Vreau ca in restaurante sa se manance din ce in ce mai bine. Imi place competitia. NU sunt tipul care are un restaurant si vrea sa nu mai fie altele. Eu vreau sa fie cat mai multe restaurante, sa aiba lumea de unde sa aleaga. Te stimuleaza, iti da forta, vrei sa fii tu cel mai bun”.
Antena 1 le aduce telespectatorilor din 5 noiembrie de la 20.30 un nou format de succes international si pune la grea incercare abilitatile a 24 dintre cei mai buni bucatari din Romania. Dintre acestia, doar unul singur poate fi primul Top Chef din istoria bucatariei romanesti moderne, titlu ce va fi acordat de trei dintre cele mai respectate personalitati din industria culinara romaneasca: Chef Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu.