Daniel Grosu a uimit jurații Top Chef cu un preparat special, "Fagure de miere". Acesta, la cererea fanilor de pe un site de socializare, a binevoit să împărtășească rețeta sa secretă.
Ingrediente:
100g zahăr
30ml apă
30g miere de albine
15 g bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Apa și zahărul se pun pe foc până se formează un caramel light, deschis la culoare (135ºC).
Se adaugă mierea și se coace pentru încă 30 de secunde. Se ia de pe foc și se adaugă bicarbonatul. Se amestecă rapid cu un tel. Amestecați continuu 5 secunde apoi vărsați fagurele pe o hârtie cerata într-o tavă. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.
ATENȚIE: TEMPERATURĂ RIDICATĂ
FOLOSIȚI O OALA ADÂNCĂ, DEOARECE ÎN MOMENTUL ÎN CARE ADĂUGAȚI BICARBONAT SE UMFLĂ RAPID. DUPĂ CE L-AȚI VĂRSAT PE HÂRTIE NU ÎL ATINGEȚI.