Duelul lor este legat de povestea lui Nicolai Tand, mai exact de momentul in care acesta si-a deschis restaurantul din Romania, La Cantine De Nicolai. Dupa ce a parasit localul din inima Parisului, juratul nostru s-a hotarat sa isi faca propriul restaurant in inima Bucurestiului. "In Franta nu am plecat cu studii, am dormit in case parasite., pe sub poduri , primul meu dus acolo facandu-l intr-un garaj, ca in filme. Asa am inceput sa caut de munca prin restaurante si am nimerit la "La Cantine de Faubourg", unde am pornit de jos. Am vrut cu orice pret sa reusesc".
In cativa ani a avansat de la spalator de vase la manager de restaurant si i se pare incredibil ca a avut sansa ca mai apoi sa se intoarca in tara si sa isi deschida el propriul restaurant. La deschidere el a ales sa serveasca invitatilor preparate simple, preparate gustoase, dar lucrate.
"Este prima data cand am mancat trufe si sunt mandru de asta", recunoaste Cosmin Toma. Concurentul nostru este din Alba Iulia si pe langa faptul ca este bucatar este si cantaret de muzica populara.
Pregatiti de lupta, Florentina si Cosmin pornesc in marele duel pentru un loc in cea mai savuroasa competitie. Acestia nu trebuie sa reproduca produsul lui Nicolai ("Oua moi cu trufe si ciuperci"), ci, surpriza, sa pregateasca oul moale in doua feluri diferite.
"Ma simt bine, abia astept sa ma duelez cu colega mea. Cu ea imi beam in fiecare dimineata cafeaua. Am mari emotii", povesteste Cosmin. Pentru a mai scapa de stresul din timpul probei, acesta canta de zor si se descalta pentru a alerga cat mai repede dupa ingrediente.
"Asta e o competitie si doar unul va castiga", spune Florentina, cea care a invatat bucatarie de la Antonio Passarelli.
Ceapa arsa, alergari disperate prin platou, emotii teribile, cautari de ustensile si ingrediente, toate astea la un loc fac competitia din ce in ce mai acerba.
Florentina a folosit o tehnica de top - oua posate, in timp ce Cosmin nu are o idee fixa a ceea ce trebuie sa faca.
In ultimile 10 minute, presiunea este din ce in ce mai mare.