De aceasta data cei doi concurenti intrati la duel vor trebui sa gateasca un preparat inspirat din copilaria lui Joseph Hadad -Tajin de miel cu fructe uscate.
Concurentii sunt speriati. Mirela Ivascu: “Imi dati exact ce nu vreau sa-mi pice - carne!”
Insa aceasta este proba si toata lumea trebuie sa se conformeze. Fiecare are dreptul la o singura intrebare, apoi se aleg ingredientele din camara, cutitele se ascut si preparatul se reinventeaza.
Mirela Ivascu are 32 de ani: “Povestea mea cu bucatareala, cu alimentatia si cu gatitul incepe undeva in 2008. Atunci era in perioada Pastelui, primavara, sotul meu a pregatit masa de Paste, a invitat cativa prieteni si a gatit un iepure la cuptor. Asta era in meniu. M-am dus la cuptor sa vad daca este gata iepurele si l-am vazut acolo, statea cu picioarele taiate, cu labutele taiate si am simtit ceva in mine - ca nu este corect ce s-a intamplat. De atunci am inceput sa mananc doua zile pe saptamana fara carne.”
Timpul trece nemilos. Cratitele fierb, tigaile sfaraie, cutitele toaca fara incetare, condimentele se amesteca intr-un mod inedit.
Chefii urmaresc atent modul in care cei doi pretendenti la titlul de Top Chef - aflati la duel - reinventeaza tema data.
Jurizarea primului duel... Jurizarea celui de al doilea duel...