Antena Căutare

Finala Top Chef poartă semnătura fiecărui concurent

Lupta pentru marele premiu a ajuns la final. Concurenții rămași în concurs se bat pentru 30.000 de euro și Cuțitul Top Chef

Lupta pentru marele premiu a ajuns la final. Concurenții rămași în concurs se bat pentru 30.000 de euro și Cuțitul Top Chef.

Istvan Veres, Alexandru Iacob, Mihai Irimia și Daniel Grosu sunt marii finaliști. Aceștia primesc încurajări și sfaturi încă de la începutul probelor din partea chefilor.

"Astăzi vreau să vă văd precum racheta!", afirmă Chef Joseph.

"Dați tot ce aveți în voi! Doar unul câștigă!", este sfatul lui Nicolai, în timp ce Chef Tudor îi întreabă pe fiecare în parte "Cine este Top Chef?"

Articolul continuă după reclamă

Tensiunea concurenților se simte, fiecare mărturisește că își dorește premiul cel mare. Daniel Grosu a pregătit deja locul cuțitului Top Chef în timp ce Istvan aleargă după premiul în bani.

Prima probă este anunțată de către Alina. Aceasta le dă mână liberă concurenților, care trebuie să pregătească un preparat ce reprezintă însăși semnătura lor. Preparatul trebuie să le reprezinte stilul, tehnicile și ingredientele preferate. La finalul probei, unul dintre ei va pleca acasă, rămânând doar trei în lupta finală. Pentru această probă au la dispoziție două ore, putând folosi orice din cămara Top Chef.

3.....2.....1 START!

Emoțiile încep să se vadă, toți concurenții se îngrămădesc în cămară. Ei sunt extrem de concentrați și mărturisesc că și-au propus să nu se lase distrași de ceilalți.

Daniel Grosu îi explică lui Chef Hadad preparatul pe care și l-a propus. Acesta va încerca să realizeze o farfurie ce va avea la bază homar, tuna, midii și crap, alegâng stilul asiatic. El mărturisește că nu a mai realizat acest preparat în această combinație, dar este o dorință veche de a-l realiza ca o semnătură.

Surpriza lui Joseph pentru Daniel l-a emoționat pe concurent, fiind cuprins mai rău de emoții. Chef i-a oferit un post de sous chef la un hotel de lux din București, considerând că bucătarii precum Daniel trebuie să revoluționeze arta culinară.

Alexandru Iacob dorește să-i impresioneze pe Chefi cu un preparat atipic. El realizează un burete cu cerneală de sepie, biscuite cu sos de roșii și le poulet de Bresse.

Competiția a legat multe prietenii. Alex povestește cum și Istvan și Daniel și Mihai i-au devenit prieteni. Cu Istvan, colegul său de cameră, a făcut un târg. Aceștia au stabilit că oricare ar câștiga îi va oferi celuilalt 3000 de euro din premiu.

Istvan, concurentul care ne-a amuzat în fiecare ediție cu modul de a pronunța în limba română, va prezenta o farfurie din cotlet de miel, piept de porc, cu stridii, piure de fenicul, sos și legume.

Alina anunță că mai au la dispoziție o oră și 30 de minute. Probabil din cauza emoțiilor, Daniel scapă pe jos castronul cu o parte din piesa principală a preparatului, bucățile de crab.

"Cu fiecare minut care zboară vă apropiați din ce în ce mai tare de premiul cel mare Top Chef!" le spune Alina concurenților, anunțându-i că mai au la dispoziție doar o oră.

În încercarea de a pune presiune pe concurenți, Chef Nicolai vine la Istvan pentru a-l ține de vorbă. Concurentul însă îi demonstrează încă o dată că este extrem de dedicat muncii sale și încearcă să evite discuțiile, concentrându-se doar la preparat.

"Tu știi să semnezi?" îl întreabă Chef Tudor pe Mihai. Acesta a pregătit un amestec de homar și vită, cu care speră să se remarce. El povestește că a realizat acest preparat sub tutela unui chef renumit, cu un restaurant cu două stele Michelin.

Chef Tudor trece și la "artistul său", Alex Iacob, de la care află că va pregăti le poulet de Bresse. Acesta este un tip de pui, unul dintre cele mai sofisticate preparate din lume, datorită faptului că este crescut extrem de sănătos. Astfel, carnea sa capătă un alt gust și o altă textură.

Tensiunea și emoțiile cresc însă Alina anunță numărătoarea inversă. Concurenții se grăbesc să termine farfuriile însă cronometrul nu este de partea lor. Proba se încheie și cei patru sunt invitați la masa Chefilor să își prezinte semnăturile.

Începe degustarea!

Mihai Irimia este primul care ajunge în fața juraților. El a pregătit vită cu homar și sos béarnaise. cu chipsuri de cartofi și piure. Concurentul a fost inițal temător, însă Chef Nicolai l-a deteminat să capete încredere, lăudându-i preparatul.

"Pentru mine asta este TOP!", afirmă Joseph.

"Fiecare element pe care l-am gustat este o identitate în sine! Îmi place foarte mult ceea e ai creat.", îl laudă Tudor.

Alex Iacob este următorul care vine la masa juriului. El a pregătit un biscuite cu cerneală de sepie, burete cu cerneală de sepie, gât de pui cu vanilie, creastă de pui și piept de pui de Bresse.

Chef Nicolai l-a apreciat pe Alex pentru că la această probă a reușit să realizeze un preparat de finală cu rămășițe. Preparatul său nu a fost costisitor însă de efect.

"Când gătesc pun suflet. Acum am pus emoțiile Top Chef și a ieșit un preparat de TOP!", confirmă Alex.

Chef Tudor a apreciat prezentarea, inspirată din bucătăria moleculară, însă din punct de vedere al gustului Tudor a mărturisit că are sechele de la creasta de cocoș.

Daniel urmează la degustare. Acesta pășește încrezător la masa juriului, afirmând că a realizat un preparat care îl reprezintă. El a pregătit ton cu semințe de susan și sos wassabi și de soia, calamar, homar, midii, jeleu cu esență de homar și crab, piure de avocado și esență spumă de lemongras.

"Daniel îmi demonstrează că bucătăria e o artă!", recunoaște Chef Nicolai.

"Bucătar talentat, om sufletist, foarte bun, e ordonat...neamț în bucătărie!", afirmă Chef Joseph cu mândrie.

"Daniel, ai un simț al detaliului și al perfecțiunii extraordinar!", îi spune Chef Tudor, felicitându-l.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Istvan, este și el poftit la masa juraților. El a pregătit un cotlet de miel cu fistic pătrunjel, migdale, un piept de porc, morcov, păstârnac, cu curry, unt și sos de stridii.

Așa cum ne-a obișnuit, Istvan era așteptat cu ingredientul său favorit...sfecla. El nu a ratat nici de această dată ocazia să folosească sfecla și a introdus-o în cârnați.

"Asta mă reprezintă pe mine, culoare și gust, dar nu o cantitate prea mare pe farfurie.", afirmă concurentul.

"Mielul lui a fost impecabil! Parcă era viu, carnea crudă dar în același timp făcută.", recunoaște Chef Nicolai, care i-a mulțumit lui Istvan pentru prima dată în ungurește.

Chef Joseph a remarcat sosurile din farfuria concurentului, trei la număr. Istvan a recunoscut că iubește preparatele cu sos mult, care au multe gusturi.

Chef Tudor însă amintește de afinitatea lui Istvan pentru sfeclă, mărturisind: "Dacă aș cultiva sfeclă pe tine te-aș angaja!". Lăsând totuși gluma la o parte, Tudor îl felicită pe Istvan pentru farfuria sa, afirmând: "E o călătorie farfuria ta! Iar dacă chocolat c'est moi, sfeclă c'est toi!"

La finalul degustării, jurații se retrag pentru deliberare, lăsându-i pe concurenți să mai "fiarbă în suc propriu" până vor afla decizia.

Toți cei patru sunt încrezători în preparatul lor, recunoscând că fiecare a fost foarte bun, aproape perfect.

Momentul extrem de dificil și de așteptat a sosit. Urmează DECIZIA!

Mihai Irimia este poftit să facă un pas în față de către Chef Tudor. "Știi că ești favoritul meu, iar evoluția ta până astăzi în competiție a fost extraordinară, însă cu preparatul pe care l-ai prezentat astăzi în fața noastră....mergi direct la vestiar!"

Concurentul scapă pentru moment de emoții. "Faptul că am rămas printre primii trei este o realizare în plus, dar ambițiile mele nu se opresc aici! Ambiția mea numărul unu este să câștig competiția!"

Alexandru Iacob este următorul care face un pas în față. "Mie personal mi-a plăcut farfuria ta, dar ai venit în fața mea cu un biscuit foarte bun...la vestiar!", a exclamat Chef Joseph.

"Nu o să am așa emoții nici când o să mă căsătoresc!" a recunoscut concurentul, liniștit pentru moment că a scăpat de prima probă.

"Istvan, Daniel sunteți foarte buni! Ați făcut o mâncare din altă lume! Din păcate suntem într-o competiție!" Daniel face un pas în față și este anunțat cu regret că pentru el competiția se încheie aici.

"Eu sunt muțumit de parcursul meu. După aproape patru ani de experiență să ajungi în finală zic eu că este destul de ok!", mărturisește cu tristețe Daniel.

Vizibil afectat, Istvan parcă nu se putea dezmeticii, fiind nevoie de chefi și de Alina să îl trimită la vestiar. "Tu ai înțeles ceva Istvan? Fugi la vestiar, nu mai sta!", l-a zorit Nicolai.

La vestiar, cei trei finaliști se felicită între ei. Mihai Irimia mărturisește că mereu și-a dorit să ajungă în finală alături de cei doi colegi ai săi. Toți trei răsuflă, pentru moment, ușurați. Urmează cea de-a doua probă!

Graba i-a stricat treaba lui Daniel Grosu... Mihai Irimia este de TOP în ochii lui Chef Hadad...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Citește și
Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești
Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești
Sydney Sweeney întoarce din nou privirile asupra sa. Vedeta a strălucit la propriu într-o rochie mulată cu decolteu adânc
Sydney Sweeney întoarce din nou privirile asupra sa. Vedeta a strălucit la propriu într-o rochie mulată cu... Catine.ro
Ouăle se ţin în frigider? De ce?
Ouăle se ţin în frigider? De ce?
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Răsturnare de situație în cel mai recent sondaj pentru Primăria București. Surprize importante în topul candidaților
Răsturnare de situație în cel mai recent sondaj pentru Primăria București. Surprize importante în topul... Libertatea.ro
Turiștii își modifică preferințele pentru călătoriile din 2026: Au apărut 7 tendințe noi care îi captivează
Turiștii își modifică preferințele pentru călătoriile din 2026: Au apărut 7 tendințe noi care îi... Ziare.com
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, înconjurată de lux şi opulenţă. Unde s-a putut fotografia Ioana
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, înconjurată de lux şi opulenţă. Unde s-a putut fotografia Ioana AntenaSport
Nadia Comăneci, o mamă foarte mândră! Ce a dezvăluit despre fiul ei, Dylan, în vârstă de 19 ani: „Trebuie să își încerce identitatea, să vadă ce dorește…”
Nadia Comăneci, o mamă foarte mândră! Ce a dezvăluit despre fiul ei, Dylan, în vârstă de 19 ani: „Trebuie... Elle
Cântăreață din România, hărțuită de un afacerist căsătorit! A cerut ordin de protecție în instanță
Cântăreață din România, hărțuită de un afacerist căsătorit! A cerut ordin de protecție în instanță Spynews.ro
Simona Halep a aruncat internetul în aer cu oferta de Revelion 2026! Românii nu au iertat-o!
Simona Halep a aruncat internetul în aer cu oferta de Revelion 2026! Românii nu au iertat-o! BZI
Andreea Marin, în cea mai provocatoare apariție de până acum! Imagini incendiare cu vedeta! – GALERIE FOTO
Andreea Marin, în cea mai provocatoare apariție de până acum! Imagini incendiare cu vedeta! – GALERIE FOTO BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă HelloTaste.ro
Femeia care și-a transformat viața într-un experiment. Terapiile extreme la care a ajuns Marcela din cauza fricii de bătrânețe
Femeia care și-a transformat viața într-un experiment. Terapiile extreme la care a ajuns Marcela din cauza fricii... Antena3.ro
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții useit
Horoscopul zilei de 3 decembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 decembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Acuzație gravă: comună inundată de Apele Române. Dezastru la Mogoșani, ignorat de autorități
Acuzație gravă: comună inundată de Apele Române. Dezastru la Mogoșani, ignorat de autorități Jurnalul
Condamnare în cazul morții lui Matthew Perry. Medicul Salvador Plasencia, primul inculpat trimis la închisoare
Condamnare în cazul morții lui Matthew Perry. Medicul Salvador Plasencia, primul inculpat trimis la închisoare Kudika
Orele la care este cel mai eficient să aerisești locuința iarna. Când pierzi cel mai puțin din temperatura casei
Orele la care este cel mai eficient să aerisești locuința iarna. Când pierzi cel mai puțin din temperatura casei Playtech
Ce s-a descoperit la autopsia fetiței de doi ani care a murit într-o clinică stomatologică din București
Ce s-a descoperit la autopsia fetiței de doi ani care a murit într-o clinică stomatologică din București Redactia.ro
Ce au căutat cel mai des românii pe Google în 2025: de la alegeri și moartea lui Iliescu, la păpușa Labubu
Ce au căutat cel mai des românii pe Google în 2025: de la alegeri și moartea lui Iliescu, la păpușa Labubu Observator
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea MediCOOL
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Zodia care își schimbă radical viața în luna noiembrie 2025. Acești nativi vor face o detoxifiere fizică și mentală
Zodia care își schimbă radical viața în luna noiembrie 2025. Acești nativi vor face o detoxifiere fizică și... Gandul
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile UseIT
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x