Antena Căutare

Fructele - vedetele primei probe

Concurenții Top Chef sunt supuși și în ediția aceasta la o nouă provocare, pe bază de fructe

Concurenții Top Chef sunt supuși și în ediția aceasta la o nouă provocare, pe bază de fructe. Aceștia au la dispoziție o oră pentru a realiza un preparat din fructele alese inițial de fiecare.

Alina le spune regulile probei. Pe masă se află un coș cu fructe, care se găsesc în orice grădină din România și două coșuri cu fructe exotice. Concurenții trebuie să pregătească un starter cald sau un fel de bază dintr-unul sau mai multe fructe din coșuri, cu condiția ca vedeta preparatului să fie produsul obținut din fructe.

Chef Hadad aduce și el lămuriri: "Vreau să văd fructe gătite cum trebuie"

Mirela Ivașcu a ales pentru preparatul său o rodie, o smochină și un avocado pe care dorește să le transforme într-o salată de linte verde cu sos de smochine. Preparatul său are o tentă orientală, după cum chiar ea mărturisește, smochina fiind realizată cu vin roșu, scorțișoară și cuișoare, la care va adăuga un jeleu de rodie.

Mihai Irimia este puțin agitat la această probă. El a ales portocale și smochine, cu care dorește să facă un preparat pe bază de pui umplut cu alune de pădure și smochine. Mihai vrea să impresioneze printr-o combinație de dulce și sărat, dar se pare că oboseala își spune cuvântul.

"Proba asta a fost un dezastru de la început. Am încercat să fac ceva ce nu mi-a ieșit, m-am enervat.", mărturisește el emoționat după ce a luat și o căzătură zdravănă din pricina grabei.

Alexandra Leon îl susține din umbră, mărturisind că toți sunt dezorientați la această probă. Ea a ales să prepare pui thailandez cu curry, nucă de cocos și ananas.

Istvan s-a hotărât asupra unui starter cald, unde mărul va fi vedeta. Acesta afirmă cu părere de rău că regretă plecarea lui George din concurs.

Haosul domnește la această probă. Mirela încearcă să facă rost de un tirbușon iar Istvan își pierde carnețelul de notițe, pe care Alina îl găsește și peste care aruncă un ochi.

Carabageac mărturisește că își dorește foarte mult să câștige această probă, el pregătind un orez în stil asiatic cu ananas.

Răzvan Cruceanu este de părere că Alex Iacob este concurentul care s-a remarcat pe parcursul probelor. "A venit cu niște preparate excelente, foarte rar a dat greș", povestește Răzvan.

Florentina a decis să pregătească smochine caramelizate cu sos de gorgonzola, iar Daniel Grosu afirmă că este prima oară când realizează preparatul acesta, un starter cu salată de mango.

Alina oprește concurenții din gătit, urmând degustarea fiecărui preparat de către chefi.

Istvan este primul care își prezintă preparatul, într-un mod amuzant, pentru că nu reușește să pronunțe corect cuvântul "măr", vedeta dish-ului său. El a gătit "Piure de măr cu afumătură". Chef Nicolai afirmă: "Farfuria ta este de nota zece, de stele Michelin." în timp ce Hadad apreciază faptul că Istvan a înțeles foarte bine tema: "Omul e artist. Bravo Istvan!", iar Tudor mărturisește: "Este cel mai rafinat cârnat pe care l-am m-am văzut în viața mea. Gustul și combinația asta sunt fabuloase."

Următorul la masa juraților este Daniel Grosu, care a pregătit "Salată de mango și cocos cu aripioare în sos Teriyaki", mango fiind inima farfuriei sale. Toți chefii îl felicită pe Daniel, acesta spunând cu mândrie: "Am primit trei de DA, ca la X Factor!"

Alexandru Iacob a preparat "Piept de pui confiat cu piure de nucă de cocos". Chef Tudor și Chef Nicolai îl felicită pentru prezentare, în timp ce Hadad afirmă: "E aproape de finală farfuria asta!"

Răzvan Cruceanu încearcă să îi uimească pe jurați cu "Curry de banane cu pulpe de pui crocante", lucru care se pare că i-a și reușit. Nicolai mărturisește că puiul este divin, Hadad afirmă că sosul este foarte bun iar Tudor îl felicită: "Simplu dar curat. Elegant."

Răzvan este mândru de realizarea sa: "A crescut inima în mine cu atâtea laude."

Mihai Irimia a pregătit "Piept de pui cu piure de castane și sos de portocale cu smochine caramelizate", Chef Hadad exclamând "Bravo Mihai!".

Cei cinci băieți i-au impresionat deja pe jurați. Urmează acum fetele.

Florentina a pregătit "Piept de pui cu gorgonzola și sos de smochine", preparat care din păcate nu prea i-a impresionat pe chefi.

Chef Nicolai: "Nu putem să spunem că e sos, o brânză pe care o lăsăm să se topească", afirmă el, menționând că anghinarea este singura care l-a încântat din cadrul preparatului. Nici Chef Hadad nu este mulțumit: "Păcat de smochine!", iar Tudor o sfătuiește să fie mai discretă cu sosul: "Florentina știe să gătească însă îi lipsește rafinamentul."

Mirela Ivașcu este nemulțumită de cum arată farfuria sa. Ea a pregătit "Salată de linte cu smochine și rodie", însă Chef Nicolai nu este mulțumit nici de gustul preparatului: "Farfuria ta nu prea e gustoasă.". Chef Joseph remarcă faptul că lintea este prea fiartă, deși mărturisește că direcția ei de pornire a fost bună, dar ceea ce a ieșit la final este total diferit.

Alexandra Leon este din nou răutăcioasă, bucurându-se de ghinionul Mirelei.

Pentru această probă, Alexandra a preparat "Pui thailandez cu legume și fructe", care a fost criticat de asemenea de către chefi: orezul a fost prea fiert după părerea lui Nicolai, iar laptele de cocos a ieșit prea mult în evidență, după cum a observat Chef Joseph.

Alexandra închide cercul criticilor aduse fetelor, care la această probă au avut parte de foarte puține laude.

Carabageac este ultimul la degustare. El a preparat "Orez roșu cu ananas copt și ciuperci de pădure", însă plating-ul său a fost unul total neinspirat, fapt care îi atrage eliminarea. Chef Hadad este dezamăgit de farfuria sa, care "a fost un dezastru". De aceea el nu mai beneficiază de duel, ieșind direct din concurs după această probă.

Ca și concluzie, Chef Nicolai îi avertizează pe concurenți: "Pregătiți-vă! E din ce în ce mai greu!"

Bendeac dezvăluie reţeta sa "secretă": Pizza Burlacului... Momente amuzante din competiția celui mai tăios show culinar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x