Istvan, concurentul ungur care ne-a delectat cu cuvintele românești stâlcite a ajuns în marea finală. El a pregătit la prima probă un cotlet de miel cu fistic pătrunjel, migdale, un piept de porc, morcov, păstârnac, cu curry, unt și sos de stridii.
Așa cum ne-a obișnuit, Istvan era așteptat cu ingredientul său favorit...sfecla. El nu a ratat nici de această dată ocazia să folosească sfecla și a introdus-o în cârnați, alături de mentă.
"Asta mă reprezintă pe mine, culoare și gust, dar nu o cantitate prea mare pe farfurie.", afirmă concurentul.
"Mielul lui a fost impecabil! Parcă era viu, carnea crudă dar în același timp făcută.", recunoaște Chef Nicolai, care i-a mulțumit lui Istvan pentru prima dată în ungurește.
Chef Joseph a remarcat sosurile din farfuria concurentului, trei la număr. Istvan a recunoscut că iubește preparatele cu sos mult, care au multe gusturi.
Chef Tudor însă amintește de afinitatea lui Istvan pentru sfeclă, mărturisind: "Dacă aș cultiva sfeclă pe tine te-aș angaja!". Lăsând totuși gluma la o parte, Tudor îl felicită pe Istvan pentru farfuria sa, afirmând: "E o călătorie farfuria ta! Iar dacă chocolat c'est moi, sfeclă c'est toi!"