Joseph Hadad a invatat tainele meseriei de bucatar de la tatal sau. Intotdeauna i-a placut mai mult partea practica decat teoria, iar in prezent numara 33 de ani de experienta la cel mai inalt nivel. El detine secretele a peste 2.000 de retete sofisticate! A lucrat 15 ani la Casa Vernescu, iar in prezent se ocupa de restaurantul Aqua si restaurantul Sofa.
Aqua este acum in reconstructie dupa ce a fost mistuit de un incendiu.Marturiseste ca va fi dotat cu o bucatarie mai mare, iar meniul va avea mai multe ingrediente cu usoare influente japoneze. "Vara vom avea o statie pentru live cooking, insa totul trebuie refacut de la zero, de la constructia propriu-zisa, pana la farfurii, tacamuri sau utilaje. Probabil ca noul Aqua nu va fi gata mai devreme de inceputul anului viitor", a declarat Hadad.
Proiectul Sofa este diferit de Casa Vernescu sau Aqua. Restaurantul are doua mari arii – bistro si restaurant casual. Bistro-ul a fost special conceput pentru a deservi birourile din zona Barbu Vacarescu, unde masa de pranz era o problema. Meniurile de business lunch, cu doua optiuni pentru supe si doua pentru felul principal, costa 20 de lei. "Totul este asezat pe bufet si usor de servit. Preturile sunt rezonabile, iar clientul nu simte ca il arde buzunarul. Este o afacere gandita pe termen lung", afirma juratul Top Chef, completind "La etaj este un restaurant modern, cu un meniu mai elaborat, fara sa fie insa foarte pretentios. Bistroul are 56 de locuri, iar restaurantul 92".
Isi doreste sa infiinteze o scoala de bucatari
Pentru a completa seria specializarilor de pana acum, Chef-ul Hadad vrea sa faca si o specializare in Japonia. El este de parere ca bucataria nu se rezuma doar la gust, bucataria inseamna arta si creatie deopotriva.
Pina acum a avut oportunitatea sa creeze show-uri culinare pentru presedinti de stat precum Bill Clinton sau Francois Mitterand, pentru politicieni ca Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei, Printul de Liechtenstein, dar si pentru personalitati de la Hollywood printre care Madonna si Robert de Niro.
Primul loc de munca: Dan Carmel Hotel - ajutor de bucatar
A mai lucrat la:
Jordan River Hotel, Tiberias - Chef Garde-Manger
King David Hotel, Ierusalim - Sous Chef
King David Hotel, Ierusalim - Executive Chef
Executive Chef la Restaurantul Casa Vernescu
In prezent:
Executive Chef la Restaurantul Aqua
Consultant la restaurantul Sofa
5 intrebari pentru Robert Gheorghe... Nicolai Tand, o viata ca un roman...