Mihai Irimia a ajuns în cea de-a doua probă a finalei. Deși tema nu a fost deloc ușoară, el este încrezător în propriile forțe!
Mihai nu a fost deloc descurajat de faptul că trebuie să gătească 50 de amouse bouche-uri, în doar două ore.
”Provocarea e interesantă. Îmi place ideea că mergem să îi servim pe clienți”, a spus concurentul. El se simte excelent în preajma clienților săi. A demonstrat-o și în alte ediții. Când a gătit pentru echipa de fotbal Astra, tocmai acest lucru i-a adus laude. A știut să comunice cu invitații și să-și vândă bine produsul.
Pentru proba de azi, el a adus o tentă asiatică preparatelor sale. A gătit o emulsie de lemon gras cu sos teriaky. Chef Tudor a fost curios să afle rețeta deliciosului sos ce va însoți amouse bouche-ul cu carne de vită.
Iar Mihai o împărtășește entuziasmat: se prepară cu șalote, usturoi, ardei iute și ghimbir, sos de soia, miere. Toate se fierb timp de 20 de minute, apoi se mixează li se strecoară!
Pentru marea probă el a mai pregătit: sashimi de somon, muschi de vită și sos cu ceapă verde.
”Mă simt învingător. Am ajuns până aici! E mare lucru”, a spus concurentul.
Daniel Grosu își ia rămas bun de la competiția Top Chef... Alex Iacob, "Am pus emoțiile Top Chef și a ieșit un preparat de TOP!"...