Antena Căutare

Mirela, Alexandra, Mihai, Daniel, în beri să ne duelăm !

După o ediție plină de tensiune, concurenții sunt invitați să se mai relaxeze, "la o bere"

După o ediție plină de tensiune, concurenții sunt invitați să se mai relaxeze, "la o bere". Dueliștii vor avea de gătit cu bere cehească un preparat care să conțină orice ingrediente din cămara Top Chef, încadrându-se într-o oră.

Daniel mărturisește că are câteva idei, însă nu este foarte obișnuit să folosească berea în preparatele sale. Și Mihai este emoționat, dar va încerca să se concentreze la ce are de făcut.

Alexandra pare să fie norocoasă. Ea povestește că este obișnuită cu gustul berii încă de mică și îi place foarte mult această băutură. Alexandra a decis să prepare muffins cu bere și alune de pădure.

Mihai va folosi bere în tot ceea ce prepară, atât pentru fezandatul cărnii, cât și pentru un aluat special pentru legume și pentru sos, unde o va combina e cea cehească cu una brună. Concurentul îi spune lui Chef Joseph ca este extrem de stresat la proba aceasta, deși nu se teme de nici unul dintre colegi.

Nici Daniel nu e lipsit de emoții. Acesta este chestionat de Chef Nicolai, care îl vede extrem de agitat. "Cred că de la bere ai transpirat așa!", glumește juratul. Concurentul a ales să prepare pui cu tempura pentru că se potrivește mai bine cu berea blondă pe care trebuie să o folosească.

Mirela a ales să prepare un sos de bere cu șalotă, cu o tentă asiatică, cu ghimbir, apoi va merge pe o spumă din lapte de migdale cu bere și vanilie.

Chef Joseph o atenționează pe Alexandra că își asumă un risc la prepararea muffins-urilor, fiind posibil ca aluatul să nu crească, însă concurenta a acceptat acest lucru, rugându-se în fața cuptorului alături de Chef Nicolai ca brioșele să crească.

Mai sunt 30 de minute, iar concurenții se luptă cu amăreala berii. Mirela încearcă să îi înlăture gustul puternic utilizând mierea și vanilia, păstrând totuși aroma de bere.

Cronometrul anunță finalul duelului și Daniel este invitat în fața juraților să își prezinte preparatul. Acesta a preparat "Pui cu glazură de bere cu miere și alune, mozarella, piure de dovleac și fondue de tomate".

Chef Nicolai remarcă "E foarte bună mâncarea ta!" în timp ce Chef Joseph îi cere prețul de achiziție al farfuriei sale. Deși Daniel a considerat că 10-15 de ron ar fi prețul corect, Chef Hadad consideră că preparatul său poate ajunge la 68-75 ron.

Și Chef Tudor a apreciat preparatul lui Daniel, afirmând că acesta a gătit pentru gustul lui.

Mihai este următorul chemat în fața juriului. Acesta a pregătit "Mușchiuleț de porc cu sos carbonara și foietaj cu piure de legume". Concurentul a reușit să îi amintească de copilărie, prin preparatul său, lui Chef Nicolai, "De tocana de cartofi cu morcov și ceapă din grădină".

Chef Joseph a comparat farfuria lui Mihai cu cea a lui Daniel și a fost de părere că Irimia nu a realizat nimic deosebit prin preparatul său.

"Ai făcut o farfurie elegantă, gustoasă, dar puteam să pun un juriu de o sută de persoane și nu și-ar fi dat seama că tu ai folosit berea în acest preparat" este de părere Tudor.

Mirela a pregătit "Sos de bere cu vanilie și ghimbir, scoici Saint Jaques și Zucchini cu conopidă și avocado, varză chinezească și spumă de lapte de migdale". Multitudinea de ingrediente l-a uimit și pe Chef Nicolai.

Chef Hadad remarcă faptul că farfuria Mirelei este prea albă, nu are culoare, însă este scumpă ca și achiziție, în timp ce Tudor remarcă combinația neinspirată de vanilie, ghimbir și bere.

A venit și rândul Alexandrei, care se prezintă cu "Muffins cu bere și spanac". Aspectul farfuriei sale pare să lase de dorit, Chefii fiind nemulțumiți, deși muffins-ul a ieșit perfect.

După un duel crunt, urmează și decizia. Concurentul care părăsește Top Chef, cu capul sus, după cum ține să sublinieze Chef Hadad, este Mirela Ivașcu. Alexandra Leon va rămâne singura prezență feminină din competiția Top Chef.

Chef Nicolai se roagă pentru muffins-urile Alexandrei... Mirela este felicitată de jurați. Pentru ea competiția s-a încheiat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x