Antena Căutare

Nicolai Tand: “Ca sa te apuci de o meserie in ospitalitate, trebuie sa-ti si placa”

Are 38 de ani si detine cel mai mai bun restaurant de tip "french cuisine" din Bucuresti, "La Cantine de Nicolai". Juratul Top Chef, Nicolai Tand, ne marturiseste, cu modestie si veselie, frumusetea meseriei de bucatar.

Nicolai Tand pe coperta revistei HORECA

In ultimul numar al revistei "Horeca", Nicolai impartaseste secretele meseriei de bucatar.

"Sunt pasionat de ceea ce fac si se vede!"

Articolul continuă după reclamă

Un roman la Paris sau un francez in micul Paris? Nicolai Tand poate fi considerat cate putin din amandoua. Managerul restaurantului cu specific frantuzesc "La Cantine de Nicolai" este foarte modest in ceea ce priveste laudele care ii sunt aduse, dar marturiseste ca pasiunea pentru meserie este ingredientul sau secret: "am auzit ca suntem considerat cel mai bun restaurant, dar nu stiu ce sa zic…poate pentru ca sunt pasionat de ceea ce fac si se vede."

"In sectorul restauratiei am ajuns din intamplare"

Plecat de la varsta de 20 de ani de acasa, maramureseanul a lucrat peste tot unde a apucat. A fost sofer pe ambulanta, a lucrat in constructii, insa, marturiseste el,"in sectorul restauratiei am ajuns din intamplare".

Avea prieteni care lucrau la un local celebru, "La Cantine du Faubourg", numele ce i-a dat inspiratia pentru ceea ce avea sa devina, mai tarziu, propriul sau restaurant.

"Intr-o zi, un prieten mi-a zis sa ma angajez la el ca ospatar", spune Nicolai. Rezultatele nu au intarziat sa apara. Obisnuit sa munceasca, i-a fost foarte usor sa progreseze in cateva luni de la picol la ospatar, ca apoi sa fie numit director general al restaurantului. “Eram romanul bun la toate…managerul a vazut ca imi place meseria si o fac cu pasiune”, a mai declarat romanul.

"Pentru mine, un client pierdut este o nenorocire!"

Un om optimist si mereu cu zambetul pe buze, imbraca haina celui mai serios critic culinar, atunci cand este necesar. Nicolai nu se da in laturi de la munca. Se implica trup si suflet, atat in bucataria restaurantului cat si pe relatia cu clientii: ”Intru in fiecare zi in bucatarie, insa prefer sa fiu puntea dintre bucatarie si sala, sa tin legatura cu clientii”

Tand considera ca este foarte important sa comunici cu persoanele care iti calca pragul restaurantului. Vrea sa se convinga ca vor veni si a doua oara, sa isi delecteze papilele gustative cu inca un preparat delicios, specific cantinei. Accentul se pune pe fidelizarea clientului si isi doreste ca totul sa iasa perfect: “merg la ei la masa, stau cu ei de vorba sa ii intreb daca le place sau nu mancarea.”

Desi are o silueta de invidiat, Nicolai se declara un gurmand convins, caruia ii place sa experimenteze gusturi noi. Frecventeaza in special localurile noi, de tip libanez, asiatic sau italian. "Imi place sa fiu surprins", ne spune el.

Cand se intoarce in Maramures, prefera o mancare "ca la mama acasa"

Maramureseanul ne-a marturisit ca, timp de doi ani, se ducea personal la cumparaturi pentru aprovizionarea restaurantului, iar astazi, cand are putin timp liber, mai trage cate o fuga sa mai cumpere cate ceva, si se intoarce incarcat cu de toate, "de nu ma mai vad de sacose", rade el. Intotdeauna cauta furnizori noi, deoarece este foarte exigent in alegerea legumelor si a carnii.

Daca la restaurant este obisnuit cu tot felul de preparate pretentioase si exclusiviste, cand se intoarce acasa, in Maramures, Nicolai se rasfata cu o mancare traditionala: "imi place sa mananc slanina afumata, cu rosie, ceapa, branza si paine facuta pe vatra. Un deliciu!"

"Cantina" lui Nicolai imbina armonios gastronomia cu arta

S-a decis sa isi deschida propria afacere in Romania in 2009, cand s-a intors inapoi in tara. Pentru ca avea deja contracte stabilite cu oamenii cu care pastrase legatura in Franta, s-a hotarat sa aplice aici tot ceea ce a invatat in restaurantul din Paris. A trebuit sa se adapteze tipologiei clientului roman, deoarece, dupa cum marturiseste insusi Nicolai, "romanii sunt mai pretentiosi decat francezii."

Si-a deschis restaurantul in 2009, pe strada Povernei din capitala, impreuna cu un asociat francez, ce detine o galerie de arta, pe Avenue Montaigne, in Paris. Tablourile din interiorul restaurantului sunt pictate de el.

Nu numai decorul magnific te transpune intr-o era de eleganta si rafinament

Meniul specializat al restaurantului se schimba de doua ori pe an, conform sezonului, primavara-vara si toamna-iarna. Este realizat de un bucatar de la Hotel Plaza Athenee din Paris, restaurant cu stele Michelin si experienta in domeniu. "Pentru mine, cel mai important este gustul. Aspectul in farfurie conteaza, dar gustul este cel care face diferenta", ne marturiseste Nicolai.

"Le Cantine de Nicolai" imbina perfect gastronomia franceza cu lucrarile de arta contemporana, dand un plus de personalitate restaurantului, cu un design unic, la inaltimea unor clienti pe masura.

Pe Nicolai, cat si pe ceilalti jurati ii puteti vedea incepand cu 5 noiembrie, ora 20.30, numai la Antena1.

Cu ce i-a imblanzit Nicolai pe solistii Metallica in Franta?... Tudor Constantinescu i-a facut o surpriza dulce Simonei Gherghe!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Citește și
Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești
Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești
În ce zile din luna decembrie este bine să împodobești bradul
În ce zile din luna decembrie este bine să împodobești bradul Catine.ro
Ouăle se ţin în frigider? De ce?
Ouăle se ţin în frigider? De ce?
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul împlinit
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Tânăra căutată de 11 zile în Italia, găsită la românul care o văzuse ultima dată. Sute de oameni s-au adunat în fața casei lui Dragoș
Tânăra căutată de 11 zile în Italia, găsită la românul care o văzuse ultima dată. Sute de oameni s-au... Libertatea.ro
O țară europeană cunoscută pentru femeile sale frumoase se confruntă cu o penurie de bărbați. La ce soluție recurg
O țară europeană cunoscută pentru femeile sale frumoase se confruntă cu o penurie de bărbați. La ce soluție... Ziare.com
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, înconjurată de lux şi opulenţă. Unde s-a putut fotografia Ioana
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, înconjurată de lux şi opulenţă. Unde s-a putut fotografia Ioana AntenaSport
Nadia Comăneci, o mamă foarte mândră! Ce a dezvăluit despre fiul ei, Dylan, în vârstă de 19 ani: „Trebuie să își încerce identitatea, să vadă ce dorește…”
Nadia Comăneci, o mamă foarte mândră! Ce a dezvăluit despre fiul ei, Dylan, în vârstă de 19 ani: „Trebuie... Elle
Cum s-a filmat Adrian Corduneanu, la câteva zile după ce s-a predat poliției:
Cum s-a filmat Adrian Corduneanu, la câteva zile după ce s-a predat poliției: "Frățiorul meu..." Spynews.ro
Vedeta a întors toate privirile! Andreea Marin, într-o rochie mulată și decolteul generos! – GALERIE FOTO
Vedeta a întors toate privirile! Andreea Marin, într-o rochie mulată și decolteul generos! – GALERIE FOTO BZI
Simona Halep a aruncat internetul în aer cu oferta de Revelion 2026! Românii nu au iertat-o!
Simona Halep a aruncat internetul în aer cu oferta de Revelion 2026! Românii nu au iertat-o! BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…”
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos HelloTaste.ro
Cea mai tânără miliardară din lume are 29 de ani. A avut o idee care a îmbogățit-o rapid
Cea mai tânără miliardară din lume are 29 de ani. A avut o idee care a îmbogățit-o rapid Antena3.ro
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile useit
Horoscopul zilei de 3 decembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 decembrie 2025. Taurii sunt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Acuzație gravă: comună inundată de Apele Române. Dezastru la Mogoșani, ignorat de autorități
Acuzație gravă: comună inundată de Apele Române. Dezastru la Mogoșani, ignorat de autorități Jurnalul
97% dintre muncile casnice sunt făcute de femei, iar salariile lor sunt cu 500 lei mai mici
97% dintre muncile casnice sunt făcute de femei, iar salariile lor sunt cu 500 lei mai mici Kudika
Cum votezi în București cu noul buletin electronic fără adresă de domiciliu. Precizările autorităților
Cum votezi în București cu noul buletin electronic fără adresă de domiciliu. Precizările autorităților Playtech
Ce s-a descoperit la autopsia fetiței de doi ani care a murit într-o clinică stomatologică din București
Ce s-a descoperit la autopsia fetiței de doi ani care a murit într-o clinică stomatologică din București Redactia.ro
Imaginile dezastrului după golirea barajelor de pe Argeș. Ferme și adăposturi, înghițite de ape în câteva ore
Imaginile dezastrului după golirea barajelor de pe Argeș. Ferme și adăposturi, înghițite de ape în câteva ore Observator
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea MediCOOL
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant HelloTaste
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot
FOTO. Mădălina Ghenea a pus furtunul cu apă pe ea și imaginile sunt hot ProSport
Zodia care își schimbă radical viața în luna noiembrie 2025. Acești nativi vor face o detoxifiere fizică și mentală
Zodia care își schimbă radical viața în luna noiembrie 2025. Acești nativi vor face o detoxifiere fizică și... Gandul
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar
Cornel și Bianca Păsat au ANULAT divorțul! IREAL ce s-a întâmplat, cu câteva ore înainte să ajungă la notar CanCan
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar DeParinti
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind... ZUTV
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni UseIT
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x