Ingrediente:
putin unt, pentru uns tava
140g de faina integrala
100g de faina
cate 1 lingurita bicarbonat de sodiu si praf de copt
300g piure de banane, din banane foarte coapte, cu coaja innegrita
4 linguri sirop de agave
3 oua mari, batute cu furculita
150ml de iaurt, cu continut scazut de grasimi
25g de nuci, tocate (optional)
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 160°C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec (hartia poate depasi cu 2cm marginea tavei). Amesteca fainurile, bicarbonatul, praful de copt si un varf de sare intr-un bol mare.
2. Mixeaza bananele, siropul, ouale si iaurtul. Adauga rapid ingredientele uscate, apoi rastoarna incet compozitia in forma si presara nucile, daca ai decis sa folosesti. Coace checul 1 ora si 10-15 minute sau pana cand o scobitoare introdusa pana in miezul compozitiei iese curata.
3. Lasa tava sa se raceasca. Serveste checul cald sau la temperatura camerei.
4. Tips & Tricks: Adevaratul secret sta in banane – cu cat sunt mai coapte, cu atat rezultatul este mai bun. Daca folosesti banane doar putin mai coapte decat cele pe care le mananci de obicei, nu vor fi suficient de aromate si de suculente, si vei simti lipsi grasimilor. Lasa-le sa se innegreasca si congeaza-le pana in ziua in care prepari acest chec.
Foto & sursa: Good Food