- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Prima probă a ediției cu numărul opt stă sub semnul perfecțiunii, după cum remarcă Alina Pușcaș la începutul competiției.
Au mai rămas doar șapte competitori în luptă, Alina încurajându-i încă de la începutul probei: "O să rămâneți toți în competiție! Sunteți toți câștigători și împărțiți premiul!". Mihai Irimia pare a fi de acord cu această idee, însă Alina îl corectează "Unul singur trebuie să câștige!"
Și Chef Tudor confirmă această remarcă a prezentatoarei: "Au rămas cei mai buni iar noi vom analiza cu mai mare atenție produsele. Cei mai buni vor ajunge în finală. Doar unul va câștiga Top Chef!"
Alina le pune la încercare imaginația: "Să ne imaginăm că astăzi este o zi călduroasă de toamnă și vreți să ieșiți cu familia la picnic. Ce va conține coșul fiecăruia dintre voi?"
Concurenții trebuie să realizeze un meniu pentru patru persoane (doi adulți și doi copii) iar provocarea este dată de faptul că au la dispoziție un buget și un timp limitat. Astfel, ei au la dispoziție 100 de ron. Cămara Top Chef va fi închisă, cei șapte fiind nevoiți să se aprovizioneze dintr-un magazin Mega Image, preț de zece minute.
Această probă reprezintă o modalitate, după cum afirmă Chef Tudor, de a demonstra celor de acasă, care este "diferența dintre o gospodină și un chef bucătar."
Luați prin surprindere de această probă, concurenții își fac cunoscute părerile. Istvan mărturisește că îi este familiar doar picnicul "secuiesc", în timp ce Alex Iacob povestește despre adaptarea unei astfel de mese în România: "Când spui picnic, spui grătar: carne și cartofi."
Nici Florentina nu este prea încântată de această probă, spunând că evită picnicurile pentru că se teme de insecte.
Mirela își păstrează linia vegană, afirmând că va pregăti un coșuleț cu fructe, legume și sandvișuri "a la Mirela".
Aflați la cumpărături, concurenții încearcă să se încadreze cât mai bine în bugetul alocat probei, timp în care Alina încearcă să îl distragă pe Daniel Grosu.
Ajunși la casă, după ce cele zece minute de shopping s-au scurs, unii concurenți au dificultăți. Mirea se pare că a depășit bugetul și este nevoită șă renunțe la produse. Ea mărturisește că a ales să cumpere produse de bună calitate, deși acestea aveau un preț ridicat, ghidându-se după motto-ul "Sunt prea săracă să cumpăr produse de proastă calitate".
Aceasta este totuși salvată de Alex Iacob, care a reușit să facă cumpărături în valoare de 85 de ron, împrumutând-o pe Mirela, care depășise bugetul.
Având toate ingredientele în coș, concurenții au la dispoziție o oră și jumătate pentru a realiza preparatele pentru coșul de picnic. Se dă startul competiției și minutele încep deja să se scugă.
Daniel Grosu se remarcă prin conștiinciozitate, el realizându-și singur pâinea pentru această probă. "Dacă puteam să cresc și roșiile într-o oră jumătate le creșteam.", glumește el. Cu toate acestea, Daniel este revoltat de faptul că ceilalți colegi au folosit foietaj gata preparat și nu l-au realizat singuri.
În încercarea de a lua apărarea celorlalți, Chef Tudor afirmă că dorește să vadă daca Daniel știe măcar cum se prepară un foietaj.
Alex Iacob îl impresionează pe Chef Nicolai cu măiestria sa în mânuirea aluatului de pizza, iar Mirela intră în conflict cu Mihai din cauza unei role de pungi de plastic.
La finalul probei concurenții își așează preparatele pe masă, spre bucuria Chefilor. Hadad se declară mândru de picnicul realizat de concurenți iar Chef Tudor îi felicită spunând "Top Chef c'est vous!"