Câștigătorul primei ediții Top Chef povestește câteva secrete din viața sa de după obținerea trofeului
Italianul în vârstă de 28 de ani, pentru care România a devenit acum casa lui, este mândru de câștigarea trofeului Top Chef. Acesta i-a adus o recunoaștere a muncii sale din partea clienților, crescându-i totodată popularitatea restaurantului său.
Banii câștigați au fost reinvestiți în ceea ce înseamnă "bucătarul Piselli", acesta finalizându-și o serie de cursuri de specializare pe care și le dorea de foarte mult timp, dar pentru care nu a avut resursele necesare.
Într-un interviu acordat pentru citybest.ro, Piselli mărturisește că în prima sa vizită în Thailanda, la îndemnul unor prieteni de a gusta bucătăria lor tradiționala, a mâncat salată de papaya cu scorpion și insecte prăjite, preparat ce i s-a părut chiar delicios. "Festinul" probabil că l-a impresionat și datorită faptului că Giovanni prefera bucătăria asiatică, în afara celei mediteraneene, considerând că acestea sunt cele mai sănătoase bucătarii, cu preparate lejere, naturale și sățioase, care îl caracterizează pe deplin.
Chef-ul are și o slăbiciune. Întrebat ce preparat nu a gustat sau nu a gătit vreodată, italianul a mărturisit, în același interviu: "Ficat sau creier. Fără alte comentarii, pot spune că nu suport nici să le vad, dar să le gust sau chiar să le și gătesc."
Fiind o persoană pretențioasă și atentă la detalii, italianul consideră că o modalitate de a-ți alege restaurantul, în care dorești să iei masa, ar trebui să fie Chef-ul bucătar din localul respectiv.
Giovanni își dorește să rămână în România, continuând să fie chef la restaurantul său din Brașov, însă nu exclude și alte variante de viitor.
Întreg interviul acordat de câștigătorul Top Chef poate fi urmărit aici.
Cele mai bune reţete de la Top Chef, în reţeaua de magazine Mega Image!... Liliana Petraru își dorește să aibă un local cu bucate gătite în casă...