Un fruct mare (poate avea chiar si 15 centimetri lungime si o greutate de 200-800 de grame), rosu aprins, ce imita foarte bine spinarea arcuita a unui dragon ce arunca flacari. Atunci cand il cumparati, este foarte important sa aiba o culoare intensa, fara pete (un semn ca este mult prea copt), potrivit de tare, asemanator unui fruct de kiwi suficient de copt. Cel mai bine este sa-l serviti dupa ce a stat o ora sau doua in frigider.
Se taie foarte usor in doua, apoi cu un cutit sau o lingurita se scoate miezul. Se taie felii sau cubulete si se poate servi ca atare, asezandu-le la loc in coaja, pentru un efect mai dramatic. Miezul este alb, foarte cremos, cu multe seminte negre. Gustul este delicat, dulce, o combinatie de para zemoasa si kiwi bine copt, fiind bogat in vitamina C si antioxidanti.
Din fructul dragonului se pot face sucuri, sorbeturi sau chiar o specialitate de vin exotic. De asemenea, se poate folosi in salate de fructe sau creme. In general, este excelent in timpul petrecerilor, atunci cand vreti sa va impresionati invitatii. Astfel, puteti pregati o salata de fructe cu valuri de sos de ciocolata. Se folosesc cate o jumatate de fructul dragonului, mango si banana taiate cubulete. Se adauga frunze de menta tocate si se amesteca foarte bine intr-un bol. Peste ele se toarna un sos obtinut dintr-un cubulet de unt topit intr-o tigaie, peste care se adauga 50 de grame de zahar si doua linguri cu cacao. Cand s-a omogenizat compozitia se pune frisca, aproximativ 100 de mililitri, cat sa se obtina o consistenta cremoasa. Se toarna sosul peste fructe si gata!
Pofta mare!
Foto: Hepta
Salata de fasole verde cu piept de rata afumat... Antoine Careme: regele bucatariei si bucatarul regilor!...