Ingredientele necesare:
2 linguri de ulei vegetal
2 morcovi, tocati
½ nap, tocat
12 cepe foarte mici, curatate, intregi (sau 3 mai mari, taiate felii)
1 catel de usturoi, strivit
1 fir de rozmarin
1 lingurita pasta de tomate
1 lingurita de Marmite (se gaseste la Pukka Food)
1 conserva de 200g de rosii tocate
50ml de vin alb
175ml supa de legume
500g de hribi proaspeti sau amestec de ciuperci salbatice, tocate grosier
1 pachet de 200g castane in vid, taiate jumatati
PENTRU TOPPING
3 cartofi, taiati cubulete
2 radacini de pastarnac, taiate cubulete
2 morcovi, taiati cubulete
300g de telina, taiata cubulete
100g de unt
50ml de lapte
Mod de preparare
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, se adauga morcovul, napul si ceapa si se calesc 8 minute. Se toarna usturoiul, rozmarinul, pasta de tomate si Marmite si se mai calesc 5 minute. Se adauga rosiile si vinul alb si se racaie ce s-a lipit de fundul tigaii. Se toarna in tigaie supa de legume, se adauga ciupercile si castanele, apoi se fierbe incet 8 minute, pana ce sosul scade si se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca usor.
2. Intre timp, pentru pregatirea toppingului, se pun toate legumele intr-o oala cu apa cu sare si se se fierb 12 minute sau pana devin fragede. Se scurg, apoi se lasa sa se usuce 5 minute. Se strivesc grosier, impreuna cu untul, laptele, sare si piper.
3. Se incinge cuptorul la 190° C/ gaz. Se toarna amestecul de ciuperci intr-un vas termorezistent, se pune piureul de legume deasupra, apoi se da la cuptor 30 de minute, pana ce prinde o culoare aurie si bolboroseste. Se serveste cu legume verzi trase in unt, dupa preferinte.
4. V.N. per portie: 538 kilocalorii, 11g proteine, 30g grasimi, 14g grasimi saturate, 59g carbohidrati, 15g fibre, 25g zahar, 1,05g sare
Foto: Good Food