Fie că îi cunoașteți drept "french fries", "pommes frites" sau "chips", cartofii prăjiți sunt adorați în întreaga lume. Iar acum aceștia se bucură chiar de un muzeu dedicat lor.
Belgianul Eddy Van Belle și fiu său Cedric au deschis "Frietmuseum", prima instituție din istorie dedicată exclusiv cartofilor prăjiți, la Bruges, Belgia.
"De-a lungul anilor, cartofii au devenit cunoscuți și îndrăgiți de adulții și copii din toate țările, așadar ne putem mândri cu originea lor belgiană." mărturisește Van Belle pentru Daily Mail. "De aceea, mi se pare aproximativ nomal, ca primul muzeu al cartofilor prăjiți să fie deschis în Belgia."
Obiectivul turistic este dispus pe două etaje ale Saaihaile, cea mai veche clădire din Bruges. "Frietmuseum" include exponate dedicate originii cartofului în Peru și crearea acestei specialități în Belgia - deși în alte țări, cum ar fi Franța și Spania, a fost contestat acest fapt de-a lungul anilor, fiecare asumându-și meritul.
Alte elemente expuse sunt feliatoare vechi de cartofi, condimente și diferite fotografii.
În meniul din interiorul restaurantului Frietmuseum? Evident, cartofi!