Antena Căutare

Probă de nota 10 la Top Chef

Competiția se dă între cei zece concurenți rămași, care vor găti un preparat de nota zece, din zece ingrediente

Competiția se dă între cei zece concurenți rămași, care vor găti un preparat de nota zece, din zece ingrediente. Cheia serii este clar cifra zece.

Startul probei este dat de Alina, care după ce explică "regula celor zece ingrediente" le lasă concurenților cinci minute la dispoziție pentru a intra în cămara cu produse și a-și umple coșurile.

După ce fiecare decide ce dorește să prepare, Alina le mai face o surpriză, rugându-i să aleagă din coș ingredientul vedetă al preparatului lor și să-l cedeze concurentului din dreapta. Cu toții sunt debusolați.

Alexandru Iacob mărturisește că nu se aștepta la această schimbare: "Eu mă bazam pe desert și am primit scoici Saint Jacques", iar Istvan spune că a primit mușchi de vită în schimbul sfeclei roșii.

"Ce să fac? Mi-am dat creveții. Ar fi trebuit să intuiesc că surprizele nu s-au terminat, dar acum am multă verdeață", afirmă Cristi Carabageac după ce a primit două pungi de chives.

Alexandra Leon, care în edițiile anterioare a fost într-un continuu război cu Mirela, se pare că o va folosi drept muză pentru proba aceasta: "Am rămas pe legume. Poate m-o fi blestemat Mirela...dar totuși am o idee. Fac un fel de carpaccio de sfeclă, pentru că acesta a fost mereu vedeta din farfuria Mirelei. Să vedem dacă îmi iese...fac și eu o copie!", mărturisește concurenta.

Chef Tudor urmărește evoluția viitoarelor preparate și este de părere că Alexandra Leon și Cristian Carabageac sunt cei care vor fi dezavantajați la această probă. "Au dat un ingredient foarte important și au primit unul la care nu s-au gândit. Le-a dat rețeta peste cap", este de părere Chef Tudor.

Concurenților le este testată răbdarea și capacitatea de adaptare. Aparent, ei au totul sub control în proba ce va dura o oră și jumătate. Însă, la jumătate de oră după ce Alina a dat startul probei, le-a vândut un pont nou, ei putând să împrumute de la ceilalți colegi ingredientele de care mai au nevoie.

Mirela Ivașcu a preparat "Creveți cu ciocolată", deși a recunoscut că nu a mai gătit așa ceva niciodată. "Mă bucur că s-a ivit ocazia aceasta." Chef Tudor a fost însă de altă părere, el considerând că gusturile sărat și dulce nu sunt tocmai o combinație reușită.

Istvan Veres a gătit preparatul său din două tipuri de carne, de vită și de pui, deși a mărturisit că preferă să gătească mai mult legume. El a pregătit "Mousse de carne cu legume și sfeclă". Chef Tudor l-a felicitat pentru modul în care a pregătit sfecla: "Sfecla rămâne pentru mine un ingredient foarte greu de gătit", în timp ce Chef Nicolai îl laudă pentru creativitatea cu care a folosit pieptul de pui: "Oamenii vor să vadă soluții noi pentru preparatele de zi cu zi."

Cristi Carabageac mărturisește că nu se teme de această probă, după ce a schimbat creveții cu scoicile Saint Jacques. Chef Hadad afirmă despre Cristi că este un norocos: "Ce ai pe masă trebuie să iasă, nu de top...de nota 1000. Atenție mare să nu strici ingredientele", îl previne Hadad.

Cara a pregătit "Duet de fructe de mare", preparat ce a fost refuzat de Chef Hadad la degustare. După ce acesta îl prevenise să aibă grijă la cum se va folosi de ingrediente, Hadad îi mărturisește că pentru el, farfuria este o "zacuscă". Chef Nicolai îl invită să guste din preparat după ce îi spune într-un mod prietenesc unde este greșeala: "Măi Cara, cum să amesteci o ceapă roșie cu un Saint Jacques, care e fin și rafinat?". Cristi refuză să guste deoarece nu mănâncă fructe de mare. În acel moment, Chef Nicolai îl întreabă indignat: "Îmi dai mie ca li cobai?" iar Hadad îl trimite la locul său pentru a liniști spiritele.

Alexandru Iacob a fost într-o mică dificultate. El și-a ales să prepare un desert și a fost nevoit să folosească scoicile primite. "Am ouă, esență de rom. Să văd cât de bun iese. E prima oară când fac combinația asta". Astfel, el a preparat în final două dish-uri, un "Mousse de ciocolată" și "Scoici Saint Jacques cu spumă de zmeură". Chef Hadad a remarcat faptul că Alex a realizat două preparate iar Daniel Grosu a fost puțin uimit de acest lucru, afirmând: "Nu cred că aceasta era tema. Ideea era de fusion cu infusion".

Mihai Irimia a pregătit "Mușchi de vită cu piure de morcov", preparat considerat de Hadad ca fiind extravagant, în timp ce Chef Tudor a afirmat: "Îmi place, față de terciul de mai devreme", făcând referire la preparatul Alexandrei.

Răzvan Cruceanu a pornit în această probă de la o infuzie de ciuperci și creveți deshidratați, realizând "Consumme de ciuperci cu creveți". Deși inițial era optimist, Chef Hadad a rămas dezamăgit de ce a ieșit în final. "Ce ai avut în gând nu a ieșit și fizic.", afirmație întărită de Chef Tudor care i-a spus lui Răzvan că prezentarea era și ea foarte importantă: "Nicăieri în Asia nu o să vezi așa prezentare.". Cu toate acestea, Răzvan a fost mândru de supa sa.

George Crăciun a fost nevoit să regândească preparatul său, după ce a dat mușchiul de vită pe creveți. Astfel el a pregătit "Creveți cu piure de conopidă și sos bernaise", la care doar Chef Tudor a obiectat folosirea unui chips de cartof, care nu își avea rostul în farfurie. Tot el însă, a recunoscut că acesta este modul în care George își face remarcată identitatea.

Florentina Lazăr a fost mustrată de Chef Nicolai după ce acesta a remarcat: "Peste tot miroase a usturoi. E o mâncare ardelenescă sigur, nu?", completând că Florentina nu este constantă și exagerează în anumite lucruri. Aceasta a preparat "Piure de avocado cu fructe de mare și roșii".

Daniel Grosu a mărturisit că este fan al bucătăriei asiatice și de aceea se gândise inițial la un preparat pe bază de calamar și dressing de alune. În final el a gătit "Mușchiuleț de porc cu andive", preparat pentru care a fost foarte lăudat de Chefi. Tudor i-a mărturisit: "Am trăit nouă ani în Belgia, unde andivele sunt ca și cartofii la noi. Este senzațional! Așa un preparat mi-aș dori să gătesc în restaurantul meu." Chef Hadad i-a apreciat prezentarea, exclamând: "Bravo, Daniel!" iar Chef Nicolai l-a rugat să îi lase farfuria.

Alexandra Leon a fost mai puțin norocoasă în această ediție. Ea a preparat "Piept de pui cu sfeclă și cartofi", dish ce nu a fost apreciat de nici unul dintre Chefi. Tudor a afirmat: "La țară la mine îngrășăm porcul cu sfeclă și cartofi", remarcând alegerea proastă pe care concurenta a făcut-o, în timp ce Nicolai a spus: "Asta e o farfurie de mers acasă".

Decizia finală, în urma primei probe, aduce emoții în rândurile concurenților. Chef Tudor îi cheamă în față pe Mirela, Alexandra, Florentina, Răzvan și Carabageac.

Acesta îi analizează pe rând, pe fiecare, Mirela fiind prima care scapă de duel, deși a avut o prestație slabă, lipsită de inspirație. Florentina este și ea norocoasă. Nicolai i-a precizat: "Ai idei bune dar nu știi să le folosești." Flori scapă de duel: "Probabil cedam nervos dacă intram și de data asta la duel."

Carabageac are și el parte de emoții din partea juraților, după ce aceștia au fost dezamăgiți de faptul că prepararea începuse bine, însă Cristi nu a continuat în același spirit. Cu toate acestea el reușește să se salveze de la duel, datorită încrederii acordate de Chef Hadad: "Totuși am încredere în tine. Treci la loc!"

Alexandra este apreciată de Hadad pentru faptul că știe că a greșit, însă o trimite din păcate la duel: "Îmi pare rău Alexandra, mergi la duel!". Concurenta se pare că renunță de această dată la lacrimi, adoptând o atitudine de luptătoare: "Vreau să lupt!"

Răzvan însă este cel de-al doilea care trebuie să treacă prin emoțiile duelului. "Azi nu a ieșit! Mergi la duel, te rog!" îl anunță Chef Tudor.

Răzvan reacționează însă optimist afirmând: "Toată lumea a fost la duel, numai eu rămăsesem de căruță."

Astfel, la finalul probei avem deja doi dueliști, Alexandra Leon și Răzvan Cruceanu, iar Daniel Grosu și Istvan Veres sunt cei doi căpitani de echipă pentru cea de-a doua probă surpriză a serii.

Chef Tudor "Așa un preparat mi-aș dori să gătesc în restaurantul meu"... Anamaria Prodan vrea să-l surprindă pe Reghe! Vedeta a apelat la bucătarii de la Top Chef...

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Video Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Luni, 20.01.2014, 22:56
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 23 septembrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici și Luis Gabriel au făcut o plăcintă cu mere bucureșteană
Hello Chef sezonul 6, 23 septembrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici și Luis Gabriel au făcut o plăcintă cu mere bucureșteană Sambata, 23.09.2023, 15:14

Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești

Orice femeie visează la un moment dat în viață să aibă o rochie de prințesă la nuntă și să fie tratată ca atare. Chef Liliana nu face excepție, ba chiar poate spune că și-a împlinit acest vis

Joi, 22.05.2014, 08:11
Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Cum păstrezi ouăle până le consumi? În frigider? Şi nici nu vrei să le depozitezi altfel? Da, ouăle se păstrează în frigider mai mult în America. În Europa, ele se ţin la temperatura camerei.

Vineri, 11.04.2014, 12:52
Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

A gătit la cele mai luxoase restaurante din Berlin şi Spania, a absolvit cea mai bună şcoală gastronomică din lume, Basque Culinary Center, a câştigat „Top Chef” şi a acceptat provocarea, alături de Marius Florea Vizante, de a-i învăţa pe prichindei tainele bucătăriei la „Junior Chef”, show difuzat în fiecare luni, de la 20:30, la Antena 1

Vineri, 11.04.2014, 12:35
Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Carnea reprezintă un aliment important, dar mulţi oameni preferă s-o excludă din meniul lor zilnic

Vineri, 11.04.2014, 11:53
x