La aceasta proba, chefii desemnati vor trebui sa dovedeasca ca intr-adevar au stofa de lideri, ca isi pot stapani echipele si ca isi merita locul si statutul. Lupta va fi nemiloasa pentru ca miza este mare si nimeni nu vrea sa plece acasa.
Imediat ce oamenii se impart in echipe, cei doi chefi, Dan Bogatu si Alexandru Razvan aprind focurile si incep sa imparta sarcinile.
Echipa lui Bogatu - compusa doar din 6 chefi, este in dezavantaj: “Suntem mai multi, avem un mic avantaj se pare si trebuie sa profitam de el”, spune Alexandru. Insa Joseph Hadad nu e de aceeasi parere: “In echipa lui Razvan Alexandru au fost sapte. La Dan Bogatu au fost sase. Dar daca vreti parerera mea, echipa nu a fost deloc echilibrata. In echipa lui Razvan a fost Giovanni, a fost el, a fost Susala, a fost echipa buna.”
„Echipa lui Razvan Alexandru, o echipa foarte buna, senzational de buna, de Liga Campionilor vorba aia. Numai oameni buni a avut” este de parere Nicolai Tand.
Simtindu-se in pericol, Dan Bogatu prefera sa fie considerat mai degraba arogant decat dezorganizat, asa ca traseaza imediat directiile: „Am sectiile stabilite, am oameni care se ocupa de garnitura, oameni care se ocupa de peste, oameni care se ocupa de ciorba, oameni care se ocupa de desert. Eu ii coordonez si-i ajut unde este nevoie.”
Insa nici Razvan Alexandru nu se lasa mai prejos: „Am vorbit inca de la inceput, inca de cand ne-am ales echipele ne-am repartizat cine face aperitivul, cine face felul principal, cine face desertul. Ne-am gandit la cateva variante, ce-am putea da. Daca avem peste, ce-am putea face din peste, daca avem carne – ce facem din carne, cateva variante de deserturi. Stiam in mare parte ce materie-prima avem pe-aici, stiam de ce sa ne legam si dupa cum vedeti suntem destul de organizati.”
Acum, la tensiune maxima, iese la iveala priceperea si indemanarea fiecaruia dintre ei. Pe cand Bogatu are toate setarile facute, Razvan se chinuie sa isi puna ordine in oale.
Iata ce spun membrii echpei lui Bogatu: „A exagerat uneori cu limbajul” declara Mihaita Ionita. „Nu m-a deranjat atitudinea pentru ca am incercat sa ma calmez, am incercat sa ma concentrez la ceea ce fac si m-am gandit la echipa. A fost mai important decat atitudinea lui Bogatu ca lider” este de parere Nico Lontras. „A avut asa niste reactii care in mod normal m-ar fi scos din sarite, dar stiind ca suntem o echipa si stiind ca trebuie sa terminam la timp, am preferat ne vedem de lucru, sa facem fiecare ce stiam. Chiar cred ca nu au contat tipetele lui pentru ca, probabil, am fi dat acelasi randament si fara circul aferent”, crede Iosif Stefanescu.
Bogatu dovedeste ca are o gura bogata: „<Hai ma, da mai repede din mana aia. Nu mai rade ma, baga!> Asa trebuie sa se comporte un bucatar sef cand are niste oameni in echipa cu mai multa experienta decat el. Si nu am vrut sa fiu mai prejos, a trebui sa capat respectul lor... Unu’ e Bogatu.”
Se toaca, se combina, se amesteca, se coace. Echipa lui Razvan Alexandru fierbe sub presiune. Ca sa mai racoreasca atmosfera, el duce membrilor cateva sticle de suc.
„Cred ca am ales cei mai buni oameni pe care- puteam alege. Am avut o echipa de mig-uri.” spune Alexandru Razvan.
Tudor Constantinescu observa totul atent si concluzioneaza: „In echipa lui Razvan, poate prea multe vedete, poate un pic lipsa lui de autoritate si nu a reusit, dupa parerea mea, sa se impuna ca un adevarat chef-bucatar, ca un adevarat lider.”
Desi a fost in avantaj si a avut o echipa exceptionala, mancarea lui Razvan Alexandru nu a fost apreciata ca cea a lui Dan Bogatu, iar el si echipa sa trebuie sa mai treaca odata prin focurile cuptoarelor si sfaraitul tigailor.
Concurentii gatesc inspirati de Tom si Jerry, Mica sirena si Nasul... Dragos Bercea a facut un preparat demn de Top Chef...