- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tensiunile şi emoţiile sunt din ce în ce mai mari! Concurenţii au ajuns în semifinală, unde au parte de o probă specială!
Alexandru Iacob, Alexandra Leon, Mihai Irimia, Istvan Vereş şi Daniel Grosu sunt cei cinci concurenţii care se luptă pentru un loc în marea finală Top Chef. Pentru ca emoţia să fie şi mai mare, ei vor găti pentru invitaţi surpriză!
Totul a început cu câte o scrisoare pe care concurenţii au găsit-o în vestiarele lor. Erau cuvinte de la cele mai dragi persoane din vieţile lor.
Alexandru Iacob a primit una de la sora lui. Şi-a amintit cu emoţie de perioada în care a lucrat în Austria şi îşi făcea planuri alături de ea.
"Sunt cuvinte mari pe care nu le aud în fiecare zi. Sunt foarte emoţionat!", a spus Alex.
Alexandra a primit un plic cu fotografii cu familia şi nepoţica ei. Concurenta nu şi-a putut stăpâni lacrimile când a citit cuvintele scrise de sora ei mai mare pe care nu a mai vazut-o de şase luni.
Cum era de aşteptat, Istvan a primit o scrisoare de la iubita sa, care i-a scris în limba maghiară.
Alături de Mihai Irimia a fost mama sa.
"Avem o relaţie foarte strânsă. Dar parcă nu ne-am spus niciodată lucrurile astea. M-am abţinut să nu plâng!", a spus Mihai în timp ce citea scrisoarea de la mama sa.
Daniel Grosu a avut ocazia să-şi amintească de copilărie cu ajutorul scrisorii de la fratele său.
Ei bine, după ce s-au emoţionat până la lacrimi, au aflat şi în ce constă proba din această ediţie! Ei vor trebui să gătească un preparat pe bază de legume şi fructe chiar pentru cei care le-au trimis scrisorile. Au la dispoziţie o oră sau mai puţin. Asta pentru că şi invitaţii au un rol în această probă. Dacă vor răspunde greşit la întrebările puse de Alina Puşcaş, concurenţilor li se va lua 10 minute din timpul de gătit.
Prima întrebare: De pe ce parte a corpului vitei provine fileul mignon?
Mama lui Mihai Irimia şi iubita lui Istvan Veres au răspuns corect: şira spinării! Ei se pot pregăti să intre deja în probă.
A doua întrebare: Ca să taiaţi o ceapă julien ce lăţime ar trebui să aibă feliile?
Surorile lui Alex şi ale Alexandrei, dar şi fratele lui Daniel, au răspuns corect. Astfel încât concurenţii pot păşi în platou, având 50 de minute la dispoziţie pentru a termina preparatul.
Când şi-au revăzut rudele, concurenţii nu ştiau ce să facă mai repede. Să îi îmbrăţişeze, să se uite în coşul cu produse sau să se apuce de trerabă!
Sub atenta privire a invitaţilor, cei cinci semifinalişti s-au apucat de gătit. Emoţiile au crescut cu fiecar minut! Juraţii le-au ridicat moralul pe parcursul probei.
Ora a trecut mai repede decât s-au aşteptat! A venit momentul jurizării!
Alexandra Leon a gătit: Raţă cu portocale. Prima care a gustat a fost chiar sora ei.
"A fost un preparat demn de o viitoare Top Chef”, a spus aceasta. Şi juraţii au fost extrem de mulţumiţi de preparat.
"Raţa e foarte bună, sosul trebuie să fie mai lejer. Felicitări!", a precizat chef Hadad.
Alexandru Iacob a pregătit un desert pe bază de cremă de brânză, cu pământ fals şi morcov.
"Mă înnebuneşte! Mi s-a facut pielea de găina. Nu am ce zice!”, spune Hadad.
"Trebuie să mărturisesc că e unul dintre cele mai gastronomic deserturi prezentate vreodată. Arată fabulous!", e de părere chef Tudor.
Daniel Grosu a gătit un preparat care îi aminteşte de fratele său şi de studenţie: pui cremos cu ciuperci şi sos de cognac.
"Într-adevăr, exotic, crocant, puiul are gust, sosul ridică preparatul tău. Ai reuşit să creezi ceva senzaţional cu nişte materii prime aparent simple”, a spus Tudor Constantinescu.
Istvan Veres a pregătit pentru iubita sa roşii umplute cu sfeclă.
“E incredibil. Nu ştii dacă e dulce sau sarat”, a spus chef Nicolai.
"E o farfurie lucrată. Sosul trebuie să fie puţin mai lejer.”, a completat Hadad.
Mihai a preparat fois gras cu cartofi.
"Farfuria ta parcă nu e reală, parcă e dintr-o revistă, aşa fain arată. E impecabil!", a exclamat Nicolai Tand.
"Senzaţional. Fois gras poate cum nu a mai fost niciodată prezentat. E o comabinaţie delicioasă! Dar modul de prezentare face diferenţa”, a completat chef Tudor.
Cu aşa preparate, decizia juraţilor este una foarte dificilă. Aşa că au decis ca toţi cei cinci concurenţi să meargă mai departe!