Antena Căutare

Razvan Alexandru a lucrat intr-un restaurant de 3 stele Michelin!

Razvan Alexandru a avut sansa sa lucreze la El Bulli, restaurant de 3 stele Michelin, care a fost desemnat timp de 6 ani cel mai bun restaurant din lume!

Stelele Michelin sunt cea mai ravnita distinctie din domeniul culinar, dar originea lor este cunoscuta de foarte putini oameni. Concurentul Top Chef, Razvan Alexandru, singurul roman care a efectuat un stagiu de pregatire in El Bulli – unul dintre cele mai bune restaurante din lume, cotat cu 3 stele Michelin ( din toto atatea posibile ), a destainuit povestea acestei distinctii, care a inceput in jurul anului 1900.

Pe langa premiul de 50.000 de euro, Top Chef acorda si un astfel de stagiu de pregatire in Franta, cu stele Michelin. Totul a pornit in de la compania producatoare de pneuri Michelin, care a produs un ghid in incercarea de a populariza turismul auto si vanzarile de cauciucuri. Initial, ghidul continea informatii despre intretinerea masinii, harti, liste cu mecanici, dar si adrese ale unor restaurante si hoteluri.

Ghidul a inceput sa recomande restaurante exceptionale incepand cu anul 1926, an in care si-a facut aparitia si celebra stea Michelin. O stea Michelin insemna un restaurant foarte bun, iar doua stele un restaurant care merita sa faci un ocol pentru a ajunge la el. Cel mai inalt standard, trei stele, indica un restaurant exceptional, pentru care merita sa iti uzezi anvelopele oricat doar ca sa ajungi acolo. Inspectori specializati viziteaza incognito si anonim foarte des aceste restaurante.

Articolul continuă după reclamă

La El Bulli, Razvan Alexandru a avut sansa sa patrunda in bucataria restaurantului care timp de 6 ani a fost cel mai bun restaurant din lume, cotat la 3 stele Michelin.

„Intr-un asemenea restaurant, inspectorii Michelin iti calca pragul saptamanal si se uita la cele mai mici detalii. De la presul de la intrare, la scartaitul usii sau hartia igienica de la baie, totul trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Nu mai incape vorba despre ce se intampla in bucatarie, despre coloristica platourilor si chiar cultura generala a ospatarilor. Incepusem sa ii simtim uneori, cand cineva incerca sa puna in dificultate un ospatar cu o anume intrebare, era clar ca nu se afla intamplator acolo", a marturisit concurentul Top Chef.

Povestile "Top Chef": Kubler, cafeneaua unde se coceau ziare... Vino sa vezi cu ochii tai cum se prepara o reteta Top Chef!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x