Rezultatul este un simplu calcul de voturi.
Lista celor 50 cele mai bune restaurante din lume este organizata si alcatuita de William Reed Media. Niciun angajat al vreunui sponsor asociat cu premiile nu voteaza si nu are nici o influenta asupra rezultatelor.
Lista este creata de The Diners Club® World’s 50 Best Restaurants Academy, un grup influent de 900 de lideri internationali din industrie, fiecare selectat fiind pentru opinia sa de expert pe scena internationala a restaurantelor.
The Academy cuprinde 26 de regiuni separate din intreaga lume. Fiecare regiune are 36 de membri printre care critici culinari, chefi si gurmanzi, fiecare dintre ei avand sapte voturi. Dintre cele sapte voturi, cel putin trei trebuie sa fie pentru restaurante din afara regiunii. Cel putin zece dintre ei se schimba in fiecare an.
Rezultatele sunt publicate online de cum sunt anuntate - in februarie la Singapore pentru 50 cele mai bune restaurante din Asia si in aprilie, la Londra, pentru 50 cele mai bune restaurante din lume.
Principalele reguli sunt:
Votul este strict confidential inaintea anuntarii premiilor
Juratii voteaza sapte restaurante - obligatoriu trei din afara regiunii
Juratii trebuie sa fi mancat in restaurantul nominalizat in ultimele 18 luni
Juratilor nu li se permite sa voteze pentru restaurantele lor sau pentru restaurant la care au un interes
Nominalizarile trebuie sa fie pentru restaurant si nu pentru patroni sau chefi
Juratii trebuie sa faca cele sapte alegeri in ordinea preferintelor
In afara de aceste lucruri, nu mai exista nicio regula.
Iata lista celor 50 cele mai bune restaurant din lume:
- El Celler de can Roca – Girona, Spania
- Noma – Copenhaga, Danemarca
- Osteria Francescana – Modena, Italia
- Mugaritz – San Sebastian, Spania
- Eleven Madison Park – New York, SUA
- D.O.M. – Sao Paulo, Brazillia
- Dinner By Heston Blumenthal – Londra, Anglia
- Arzak – San Sebastian, Spania
- Steirereck – Viena, Austria
- Vendome – Bergisch Gladbach, Germania
- Per Se – New York, SUA
- Restaurant Frantzen – Stockholm, Suedia
- The Ledbury – Londra, Anglia
- Astrid y Gaston – Lima, Peru
- Alinea – Chicago, SUA
- L’Arpege – Paris, Franta
- Pujol – Mexic
- Le chateaubriand – Paris, Franta
- Le Bernardin – New York, SUA
- Narisawa – Tokyo, Japonia
- Attica – Melbourne, Australia
- Nihonryori Ryugin - Tokyo, Japonia
- L’Astrance – Paris, Franta
- L’Atelier Saint-Germain de Joel Robuchon – Paris, Franta
- Hof Van Cleve – Kruishoutem, Belgia
- Quique Dacosta – Denia, Spania
- Le Calandre – Rubano, Italia
- Mirazur – Menton, Franta
- Daniel – New York, SUA
- Aqua – Wolfsburg, Germania
- Biko – Mexic
- Nahm – Bangkok, Thailanda
- The fat Duck – Bray, Anglia
- Faviken – Jarpen, Suedia
- Oud Sluis – Sluis, Olanda
- Amber – Hong Kong, China
- Vila Joya – Albufeira, Portugalia
- Restaurant Andre – Singapore
- 81/2 otto e Mezzo Bombana – Hong Kong, China
- Combal.Zero – Ricoli, Italia
- Piazza Duomo – Alba, Italia
- Schloss Schauenstein – Furstenau, Elvetia
- Mr & MRS Bund – Shanghai, China
- Asador Etxebarri – Atxondo, Spania
- Geranium – Copenhaga, Danemarca
- Mani – Sao Paulo, Brazilia
- The French Laundry – Yountville, SUA
- Quay – Sydney, Australia
- Septime – Paris, Franta
- Central – Lima, Peru