Antena Căutare

Adele Chirică, despre drama fiului ei diagnosticat cu Sindromul Dravet, la ”Totul pentru dragoste”

Adele Chirică este în prezent președinta ”Asociației Dravet și alte epilepsii rare” din România și vine astaziã, de la 14:00 la ”Totul pentru dragoste”, emisiunea prezentată de Mirela Vaida la Antena 1, pentru a-și spune povestea uluitoare.

Adele a devenit mamă în 2012. Când avea 7 luni, în prima zi de Crăciun, Davis, fiul ei, face prima criză violentă de epilepsie. Era în brațele bunicii, în fața bradului. Au chemat salvarea și au ajuns la spital, au fost trimiși direct la neurologie unde i s-a pus diagnosticul: epilepsie!

Timp de 5 ani copilul urmează un tratament drastic pentru epilepsie, până când, într-o zi, Davis intră în coma, iar neurologii din România ridică din umeri și o sfătuiesc pe Adele să meargă cu el în Paris. Ajung la un spital în Paris și acolo află că, de fapt, Davis suferă de Dravet, o formă extrem de rară de epilepsie. Medicul din Paris nu o menajează pe Adele și îi povestește, în detaliu, ce înseamnă această boală, inclusiv faptul că fiul e în pericol de moarte. Când aude asta, Adele leșină. Ajunsă înapoi în România avea să treacă printr-un nou șoc. Medicamentul pentru Dravet prescris de doctorul din Paris în combinație cu medicamentele prescrise de neurologul român îi provoacă lui Davis insuficiență hepatică și ajunge la Fundeni cu hemoragie internă.

În căutarea de soluții salvatoare pentru fiul ei, Adele descoperă un forum din America. Află detalii despre boală și reușește să își salveze copilul de la moarte. Aici o găsește și pe Teodora, cu care ulterior avea să creeze Asociația Dravet în România și începe lupta cu autoritățile.

Adele este o mamă singură și susține că nici nu vrea să se mai îndrăgostească, nu mai vrea nicio relație, mărturisind că singura iubire a vieții sale rămâne fiul ei, Davis.

Tot astăzi, la ”Totul pentru dragoste” vine și Loredana Latiș, inițiatoarea campaniei „Stop abuz, Start ocrotire”. Inițiativa ei nu este deloc întâmplătoare având în vedere faptul că și ea a fost victima abuzurilor tatălui vitreg până la vârsta de 15 ani.

Poveștile incredibile de viață ale celor două femei, dar și felul cum a decurs și decurge în continuare lupta lor, telespectatorii le vor afla astăzi, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste”, prezentată de Mirela Vaida la Antena 1.

Lecțiile divorțului. Mirela Retegan: ”Am vrut să spun lucruri urâte despre el, însă ca mama eram obligată să-mi cresc co... Copilărie blestemată! Loredana Latiș face dezvăluiri șocante! „Ne-a pus la dispoziția lui! Abuzurile au fost de sute de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Alatura-te abonatilor AntenaPlay: https://s.a1.ro/GMizvqZ

INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / 
iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe  Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x