Căutare Live

Antena 3 si Romania, in Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag tricolor

Antena 3, in parteneriat cu fabricadesteaguri.eu, a inscris Romania in Cartea Recordurilor. Drapelul Romaniei este acum cel mai mare steag din lume, cu 349,42 de metri lungime si 226,92 de metri latime (79.290 metri patrati), record omologat de Jack Brockbank, reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS.

„Imi face o deosebita placere sa recunosc un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS", a declarat acesta dupa masurarea steagului. "Felicitari Romania! Felicitari Antena 3!".

Pentru evenimentul Antena 3 de ieri, 27 mai, a avut loc o desfasurare impresionanta de forte. Steagul a fost intins pe Aerodromul Clinceni, iar la expunerea lui au participat peste 200 de voluntari. Pentru prima data in Romania, un studio de televiziune a fost amenajat in platforma „Dinner in the sky”, aceasta fiind amplasata la o inaltime de 20 de metri. De sus, Sabina Iosub si Niels Schnecker, impreuna cu invitatii lor – militari, sportivi, artisti, piloti, au vorbit despre tricolor. Lorena Burlacu, la randul ei, a fost gazda altor invitati, intr-un mini-studio de televiziune amenajat in apropierea pistei.

Ceremonia oficiala a inceput la ora 17.00, gazda evenimentului organizat de catre Antena 3 fiind Mihai Gadea. Ceremonia a debutat cu reprezentantul GUINNESS WORLD RECORDS, Jack Brockbank, care a inmanat certificatul de omologare a recordului. Au rostit cateva cuvinte premierul Victor Ponta, ministrul apararii Mircea Dusa, care i-a prezentat si pe soldatii intorsi din Afganistan, si directorul Muzeului Militar, locotenent colonel Marcel Preda.

Telespectatorii s-au bucurat de imagini spectaculoase surprinse din balonul cu aer cald al Aerodromului Clinceni si din alte aeronave apartinand Ministerului de Interne si Aeroclubului Romaniei. Imnul national a fost interpretat de fanfara militara, iar Regimentul de Garda a oferit un moment de manuire a armelor. Deasupra celui mai mare drapel national din lume, a avut loc a o demostratie spectaculoasa a acrobatilor de la Aeroclubul Romaniei, Hawks of Romania, cu avioanele lor Extra 300 si 330, vopsite in culorile tricolorului, iar la final, parasutistii aeroclubului au impresionat la randul lor printr-o demostratie.

Ziua de 27 mai a fost incheiata cu o editie speciala „Sinteza Zilei”, alcatuita din multe momente inedite. Emisiunea a fost deschisa cu solista Angela Gheorghiu interpretand imnul national, alaturi de Orchestra Reprezentativa a Armatei si Corul Radio. In continuare, Mihai Gadea a stat de vorba cu realizatorii Antena 3 si o parte dintre eroii romani ai acestora, care prin munca, pasiune, daruire si sacrificiu au devenit modele pentru altii.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul partenerilor Rompetrol, Novensys, FabricadeSteaguri.eu, Aeroclubul Romaniei, Ministerul Apararii Nationale, Dinner in the Sky, Caroli si Asociatia Dedeman.

Antena 3 este singurul post de stiri din Romania afiliat CNN International si este parte a INTACT Media Group.

Multa "Razbunare si adrenalina”, in aceasta seara, la Antena 1! Le aduce Jason Statham, de la 20:30... Marea competitie „Te pui cu blondele?” revine la Antena 1!...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri