Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Mac-mac e cea mai plimbareata! O uriasa rata de cauciuc colinda marile porturi ale lumii

De sase ani, o uriasa rata de cauciuc colinda marile porturi ale lumii, pentru a-i inveseli pe localnici. Blanda pasare galbena a devenit atat de populara incat, in aceste zile, s-a dedublat si poate fi vazuta, in acelasi timp, la Beijing si la Pittsburgh, prima sa escala in Statele Unite

Marea ratusca s-a nascut in 2007, din imaginatia unui artist olandez. Acesta declara ca fiinta creata de el "nu cunoaste frontiere, nu face discriminari intre oameni, nu se amesteca in politica" si are un singur scop: "sa raspandeasca bucuria in toata lumea". Reusita a fost mai presus de orice asteptari: de la Amsterdam, ratusca a ajuns la Sydney, Sao Paulo sau Hong Kong iar acum, a poposit pe lacul Palatului de Vara de la Beijing. Aici va sarbatori, la 1 octombrie, ziua nationala a Chinei, in mijlocul admiratorilor.

Palatul de Vara este mereu asaltat de vizitatori, dar, dupa aparitia ratustei, afluenta a batut toate recordurile.

Pentru a face fata invitatiilor din toata lumea, artistul olandez ofera planuri cu care fiecare oras isi poate realiza propria ratusca. Asa se face ca pasarea se afla, tot in aceste zile, si la Pittsburgh, primul oras american in care a ajuns. Aici a inaugurat un festival de arta si a atras, inca din prima zi, o multime de oameni si mai ales copii.

Ratusca de la Pittsburgh are, totusi, inaltimea standard de 12 metri, in timp ce primaria din Beijing, mai ambitioasa, a amplificat-o la 18 metri. Mare sau foarte mare, ratusca de cauciuc continua sa atraga, pretutindeni, toate privirile si, bineinteles, toate aparatele de fotografiat.

Recomandari