Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

25 de ani de Antena 1! În 1999 Dan Negru intra in familia Antena 1: ”M-a tentat noul început. N-am greșit. Aș lua-o oricând de la capăt!”

Dan Negru este, fără doar și poate, unul dintre prezentatorii TV emblemă ai Antenei 1. S-a alăturat echipei la sfârșitul anilor ‘90, iar de numele lui se leagă numeroase emisiuni de succes, între care  „Ciao Darwin”, „Ziua Judecății”, „Genialii”, „Ziua Judecății”, „Te pui cu blondele” sau „Next Star”, cu care a înregistrat recorduri de audiență.

Dan Negru este, fără doar și poate, unul dintre prezentatorii TV emblemă ai Antenei 1. S-a alăturat echipei la sfârșitul anilor ‘90, iar de numele lui se leagă numeroase emisiuni de succes, între care „Ciao Darwin”,, „Genialii”, „Ziua Judecății”, „Te pui cu blondele” sau „Next Star”, cu care a înregistrat recorduri de audiență.

Ba mai mult, din 1999 și până acum, el a adus voie bună în casele românilor în noaptea dintre ani, dovadă fiind audiențele uriașe pe care le-a înregistrat timp de 18 ani consecutiv.

Acum, însă, la aniversarea a 25 de ani de Antena 1, el a vorbit despre cum a început povestea lui în acest trust și despre secretele audiențelor uriașe pe care le-au înregistrat show-urile sale de-a lungul anilor.

In 2008 se lansa emisiunea “Te pui cu blondele?”, care credeți ca a fost motivul succesului atât de răsunător al emisiunii?

Adaptarea pentru România, asta a fost cheia succesului pentru “Beat de blondes”. Pentru că singura țară în care programul a performat a fost România. Azi, “Te pui cu blondele?” nu doar că e cel mai performant quizz din istoria Antenei 1, dar e și programul tv care are o arhivă de aur, cu invitați precum Hagi, Nadia, Balaci, Țopescu, Piersic, Ion Besoiu, Ilie Năstase etc.
Pentru că a fost un hit, formatul va reveni pe piața din România într-un nou ambalaj.

Ce amintiri aveți de la prima ediție filmată a emisiunii?

Am reconstruit contentul formatului într-o ședință la mine acasă, pe care am terminat-o dimineața pe la ora 3 și unde am stat cu toată echipa. Printre scenariștii de început era și finul meu, Răzvan Popescu de la ZU, care avea emisie la radio a doua zi dimineață. Am dormit vreo oră în noaptea de dinaintea filmării și tin minte că machiajul abia mi-a acoperit oboseala.
A ieșit un hit. Până la ora asta e cel mai performant game quizz din istoria Antenei.

Când vă gandiți la 2008, care este evenimentul din viața dumneavoastră care are un impact și astăzi?

Tot ce rămâne după mine, tot ce are impact în viața mea sunt cei din familia mea. Televiziunea e fum, nu are statornicia cinematografiei și nici amprenta teatrului. Televiziunea vinde fum de la o zi la alta. Am cunoscut oameni remarcabili în televiziune uitați definitiv așa că, dacă e să mă întorc la ceva remarcabil din 2008, m-aș întoarce doar la evenimentele familiei mele.

Cum se lucra cu Viviana la Academia Vedetelor?

Ha,ha. “Academia Vedetelor” a fost formatul care a deschis drumul divertismentului mare la Antena 1. E fundația divertismentului Antenei 1 în prime time. Viviana era o fetiță care imita niște melodii și vedetele recunoșteau sau nu melodiile alea. E mare deja. Are vreo 30 de ani și am întâlnit-o anul trecut. Evident că nu am mai recunoscut-o. Am avut parte de mulți copii în show-urile mele. Cam tot în perioada aia, acu’ vreo 18 ani, prezentam primul meu kids show, produs de Titus Munteanu și numit “Echipa Fantastică”.


Care a fost cel mai plăcut invitat la Academie?

Au fost cam toți cei care erau în show-biz la vremea aia. Nostalgia “Academia Vedetelor” râmâne și azi, întâlnesc adeseori oameni maturi care-mi spun că erau adolescenți când se uitau la emisiunea cu acvarii și, mai ales, primesc tot felul de oferte de a relua genul ăla de show tv. Nu cred că ar mai rezista în piața tv de azi un astfel de show, de asta nu am fost niciodată tentat să încep vreo negociere pe seama ideii de “Academia Vedetelor”.Ați prezentat si Next Star, o emisiune în care s-au lansat mulți copii talentați. Cum astăzi succesul se măsoară în vizualizări pe youtube, v-ați gândit vreodată că Elena Hasna va face 23.000.000, cât populația României pe vremea lui Ceaușescu?

Tot ce contează e să știm să capitalizam acest succes, atât noi, cei care construim “Next Star”, cât și copiii talentați ca Elena Hasna. Probabil viitorul Elenei va fi într-o altă țară, unde va avea o altă vizibilitate. Ideea de "world wide” nu poate exista în România și nu e nimic depreciativ în asta. Am primit în vară placheta oficială de la Youtube care atestă că show-ul a trecut de un milion de abonați, deloc ușor pe o piața media ultra aglomerată.

Cel mai important însă e că “Next Star” e un show românesc 100%, inventat de noi și asta a dovedit că și o producție românească poate ajunge un succes în televiziune. Rămâne ca Elena și toți talentații care au fost la “Next Star” să ajungă marile vedete ale showbiz-ului în anii care vin.

Cum a fost să prezentați simultan formate internaționale de succes în doua țări diferite, România și Republica Moldova?

Să prezinți nu e mare brânză, important e să și ai succes cu ele. Ha,ha. Mă onorează că de centenar sunt host-ul care se vede la televizor în România Mare. Lucrez în Moldova de vreo zece ani, unde am seara de sâmbătă cu diverse formate de divertisment. Ultimul se numește “Da sau Nu” , varianta celebrului game quiz „Deal or not Deal”. Îl prezint de vreo opt ani acolo. Sunt mult mai blânzi moldovenii când vine vorba de televiziune, dar nu numai.

Antena 1 împlinește 25 de ani, care a fost primul gând cand ați pășit pragul trustului?

Veneam dintr-o “fabrică” mare care era TVR și care avea o forță uriașă la vremea aia. Antena era abia la începuturi. Toți în jur îmi spuneau că sunt nebun să las o televiziune mamut cum era TVR și unde aveam o poziție - prezentasem deja festivaluri mari ca Mamaia sau selecția Eurovision, aveam show-ul meu duminica seara, difuzat live de la mine de acasă, din Timișoara, adică aveam tot ce-mi trebuie. M-a tentat noul început. N-am greșit. Aș lua-o oricând de la capăt.


Cu o experiența de mai bine de 19 ani în cadrul Antenei 1 și nenumărate emisiuni prezentate, aveți una de suflet?

Toți sunt copiii mei, mi-ar fi greu să-l aleg pe unul singur. La început, demult, aveam frustarea că nu prezint mari formate internaționale. Lazarov mi-a spus atunci că e mult mai important să construiești hituri decât ca hiturile să te construiască pe tine. A avut dreptate. Cele mai apropiate îmi sunt cele pe care le-am construit de la zero sau cele pe care le-am adapat cel mai mult. Iubești ceea ce poți să schimbi. E valabil asta și în televiziune. Probabil, dacă eram prezentatorul care lua formate mari, gata ambalate, nu mai aveam șansa asta.

Show-ul cu cel mai mare impact este fără îndoială cel pe care îl prezentați an de an, “Revelioanele cu Negru”, cum a parcurs prima ediție de Revelion? Ce întamplare de atunci va face sa zâmbiți și astăzi?Zilele trecute, la Piatra Neamț, la un spectacol în aer liber, când am urcat pe scenă să prezint show-ul, vreo 20.000 de oameni au început să scandeze “Negru Revelion”. Să faci 18 ani revelioane lider de audiență o fi ceva care o fi marcat niște generații. Am prezentat Revelioane avându-i ca invitați atât pe Gică Petrescu, cât și pe Smiley.

Primul meu Revelion a fost unul live și, când am plecat spre casă, dimineața, mi-am găsit mașina făcută țăndări, pentru că am avut proasta inspirație să o parchez lângă artificii. În timp ce toți au avut vreme să-și mute mașinile, eu nu am putut, pentru că eram mereu pe scenă. Acum, când văd revelioane și artificii, îmi amintesc de capota primei mele mașini făcută praf.

Pentru omul Dan Negru, cât de greu i-a fost să împartă succesul răsunător și ritmul alert al profesiei cu viața de familie?

N-am simțit niciodată familia ca pe o povară în profesie și nici invers. Cei care spun că sunt sufocați de celebritate și de treburi se alintă. Eu sunt dovada faptului că poți să faci performanță în televizune și fără să-ți neglijezi familia. Cei care spun că în showbiz nu poți rezista cu aceeași nevastă se mint pe ei. Nu munca în showbiz duce la divorțuri. Cu mulți ani în urmă, un director din Antenă mi-a sugerat că trebuie să socializez la evenimente mondene, ca să reușesc în televiziune. Atunci m-am gândit prima dată să mă întorc la Timișoara, știind că sunt un sociopat și că nu am venit în București să mănânc fursecuri la petreceri mondene, ci ca să fac televiziune. Nu m-am dus niciodată la niciun eveniment monden și, cu toate astea, sper că am succes în breasla mea. Deci, se poate și așa...

Pentru ca viata este despre alegeri, ați fost pus în situația de a renunța la ceva anume, pe care îl considerați important atunci, de dragul carierei?

Da! Am renunțat la Timișoara dar nici azi, la 18 ani de când am plecat, nu m-am obișnuit cu Bucureștiul și încă mă consider plecat în delegație de la Timișoara la București. Mă consolez spunându-mi că și D’Artagnan când a vrut să se facă muschetar a plecat în capitală, la Paris.

Primiți doua ore și jumatate pe post. Ce emisiune dintre cele pe care le-ați prezentat până acum ați face și cu ce invitat (unul singur)?

Niciuna. Am avut astfel de oferte și nu doar de la Antena 1. Nu m-aș mai întoarce la nimic din ce a fost.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro