Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

X Factor 2020. Ce se întâmplă în Bootcamp și cum ajung concurenții în grupele celor 4 jurați

A început cea de-a doua etapă a competiției X Factor! Concurenții care au primit 4 răspunsuri afirmative din partea juraților, dar și cei cu 3 de „Da” selectați din lista scurtă intră în Bootcamp.

Ce se întâmplă în Bootcamp și cum ajung concurenții în grupele celor 4 jurați

Cea de-a doua etapă a competiției X Factor se numește Bootcamp. Cei care au obținut 4 de „Da” în audiții și cei selectați de jurați din lista scurtă vin acum pe scenă încercând să convingă că își merită locul în concurs.

Așadar, 40 de concurenți (inclusiv grupele) urcă pe scenă, unde există câte 3 scaune pentru fiecare categorie. Astfel, din cei zece concurenți care urcă pe scenă în Bootcamp, cei mai buni trei concurenți sunt selectați să meargă mai departe.

Etapa Bootcamp-ului începe cu grupa Loredanei, formată din băieți între 14 și 24 de ani

Cei zece concurenți ai Loredanei vor urca pe scenă, vor cânta și vor încerca să-și convingă îndrumătorul de categorie că merită un loc pe scaun. Loredana va decide dacă cel care se află pe scenă merită sau nu un scaun. Dacă juratul-îndrumător decide ca interpretul să ocupe un loc pe scaun, atunci acesta continuă să se afle în concurs. În momentul în care juratul decide ca interpretul să nu ocupe un scaun, atunci acesta își încetează parcursul în competiție.

Citește și: Grupa Loredanei trăiește emoțiile Bootcamp-ului X Factor, în această seară, la Antena 1

Totuși, chiar dacă un concurent ocupă un scaun, asta nu înseamnă că el este în siguranță, deoarece juratul poate decide ca el să se ridice și să-i facă loc unui alt concurent. Până când ultimul concurent nu va termina de curant, cei aflați pe cele trei scaune nu se vor putea relaxa.

În această etapă a competiției numai juratul-îndrumător are drept de decizie, ceilalți jurați participând numai în calitate de consultanți.

Așadar în categoria băieților cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, drept de decizie are Loredana Groza, în categoria fetelor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani drept de veto are Ștefan Bănică, în categoria concurenților de peste 24 de ani, va decide Delia Matache, iar în categoria Grupelor, va decide Florin Ristei.

Ce urmează după Bootcamp

După ce se va încheia etapa Bootcamp, competiția se va desfășura cu 12 concurenți, fiecare jurat având câte 3 reprezentanți ai categoriei.

După Bootcamp va urma etapa duelurilor, unde cei mai buni trei concurenți se vor „lupta” pentru locul în Finală. După ce fiecare concurent din fiecare categoria va interpreta o melodie, juratul îndrumător va decide pe care dintre cei trei să-l salveze și să-l trimită în finală.

Ce se va întâmpla în Finala X Factor

În cadrul Finalei, fiecare concurent va cânta câte 3 piese: o piesă în duet cu mentorul sau (Juratul intrumator), o piesă în duet cu o vedetă și o piesă solo cu care concurentul crede că poate câștiga concursul.

Publicul este cel care va decide câștigătorul, prin voturile trimise prin sms. Votul va fi permis de la începutul Finalei, iar câștigătorul este concurentul care va primi cele mai multe voturi (sms-uri) din partea telespectatorilor.

Video