Antena Căutare

Escrocheria „Călugărița” este noua metodă de fraudă prin care românii devin victimele infractorilor. Cum o poți recunoaște

Zeci de persoane cad tot mai des în capcanele escrocilor! Iată la ce să fii atent atunci când primești mesaje de la cei pe care nu îi cunoști!

Tânără care pică într-o escrocherie online Galerie
Escrocheria „Călugărița” este noua metodă de fraudă prin care românii devin victimele escrocilor. Cum o recunoști | Shutterstock.com

Escrocii par din ce în ce mai inventivi în ultima perioadă, iar fraudele pe care le pun la cale par să fie cu adevărat de succes, mai ales după ce zeci de oameni s-au plâns de escrocheriile în care au picat.

Cei care plănuiesc astfel de fraude au o țintă exactă și bine stabilită, iar românilor le este din ce în ce mai greu să își dea seama de adevăratele pericole la care se expun.

Citește și: Alertă de fraudă în numele unei celebre bănci din România. Ce mesaje periculoase au primit clienții

Iată cum recunoști una dintre cele mai noi metode de fraudă de la noi din țară, și anume ”Călugărița”!

Ce este escrocheria „Călugărița”

Recent, oamenii legii din județul Neamț au scos la iveală o nouă metodă de escrocherie care făcea nenumărate victime în mediul online și prin care hackerii reușeau să fure bani din conturile oamenilor.

Escrocii se foloseau de pagini false în mediul online alegând nume de persoane aleatorii cu scopul de a oferi servicii duhovnicești sub identitatea unor călugărițe.

Surprinzător, în plasa acestor indivizi au căzut zeci depersoane al căror prejudiciu ajunge la suma de aproximativ 250 000 de lei.

La începutul lunii aprilie a acestui an, după ce mai multe victime au depus sesizări la poliție în acest sens, au avut loc percheziții în urma cărora au fost arestate trei persoane.

Perchezițiile au avut loc în Vrancea, Galați și Vâlcea, iar cele trei persoane au fost arestate la Judecătoria Târgu Neamț

„Din octombrie 2023 şi până în prezent, nouă persoane, cu vârste între 18 şi 75 de ani, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuţe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din ţară şi din străinătate, obţinând sume importante de bani” este informația care se arată în comunicatul Poliţiei.

Citește și: „Escrocheria cu păpușa continuă” avertizează Primăria Sectorului 6. Femeia se folosește de o jucărie pentru a cere bani oamenilor

Metoda „Călugărița” nu este singura care face ravagii la noi în țară, metoda „Pachetul cu ajutoare de la biserică” fiind cel puțin la fel de periculoasă.

La începutul anului curent, un bătrân a primit un pachet de la un necunoscut care s-a dus în fața casei sale și care pretindea că este un cadou din partea bisericii în care găsește 3 perechi de pijamale și un halat. Tânărul a profitat de neatenția bătrânului și a reușit să îi fure suma de 4 500 de lei, potrivit informațiilor oferite de bugetul.ro.

De altfel, tot în județul Neamț, un alt caz de escrocherie a fost dezvăluit de oamenii legii, caz în care un client al unei bănci a devenit victima unei funcționare după ce a pierdut suma de 91 000 de euro.

În timp ce cercetările acestui caz se desfășurau, funcționara a oferit detalii exact cu privire la modul în care a acționat, recunoscând că a reușit să păcălească sistemul informatic al instituției.

Mai exact, aceasta a explicat că atunci când un client era prezent la ghișeu avea posibilitatea să acceseze sistemul informatic fără să trezească suspiciuni.

Pentru ca planul să nu îi fie dat peste cap, inculpata realiza operațiunea solicitată de client fără probleme, dar efectua și o retragre de bani, profitând de faptul că persoana în cauză nu utiliza serviciile de informare prin care să fie anunțată în cazul unor operațiuni bancare.

Funcționara a fost prinsă, iar recuperarea banilor a fost infimă.

Citește și: Mickey și Minnie Mouse, hoți în Italia. Doi români costumați în celebrele personaje au fost prinși de polițiști

Câți bani câștigă un polițist local. Salariul este mai mare decât al unui medic... Autoritățile revin asupra deciziilor cu privire la carnea de pui vopsită. Acum ANSVSA susține că puiul „poate fi consuma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x