Antena Căutare

Alertă de fraudă în numele unei celebre bănci din România. Ce mesaje periculoase au primit clienții

Clienții unei celebre bănci din România au primit mesaje care ascund o escrocherie, după ce instituția a fost ținta unui atac cibernetic. Reprezentanții îi avertizează să nu deschidă linkurile și nici să nu apeleze respectivele numere de telefon.

imagini cu fraude bancare online Galerie
Clienții unei celebre bănci din România au primit mesaje care ascund o escrocherie, după ce instituția a fost ținta unui atac cibernetic | Shutterstock

Tot mai mulți români sunt ținta unor înșelăciuni prin SMS sau pe rețelele sociale. Numărul a crescut la un nivel alarmant în ultima perioadă, iar de data aceasta ținta escrocilor a fost o bancă celebră. Potrivit informațiilor, clienți au primit mai multe mesaje prin care li se cer anumite informații bancare confidențiale.

Alertă de fraudă în numele unei celebre bănci din România. Cum arată mesajul primit de mai mulți clienți

Banca Transilvania trage un semnal de alarmă după ce a fost ținta unui atac cibernetic. În ultimele zile, mai mulți clienți au primit mesaje în numele instituției care ascund o escrochrie.

Potrivit informațiilor, aceștia ar fi informați cu privire la o plată care a fost efectuată cu cardul lor în data de 10.04.2024. În cazul în care nu recunosc plata, posesorul cardului bancar este îndemnat să să apeleze un anumit număr de telefon.

Citește și: Mesajele de la curier, o nouă metodă de înșelăciune. Nu deschideți dacă primiți un astfel de SMS

În acest context, banca a emis o avertizare prin care își informează clienții că să nu deschidă astfel de linkuri și nici să nu apeleze numerele de telefon. În caz contrat, datele lor bancare pot fi furate.

„În ultima perioadă au apărut mai multe mesaje de acest fel, care pretind a fi din partea BT. Aceste mesaje nu sunt de la noi. Te rugăm să nu dai click pe linkurile din mesaj și să nu apelezi numărul menționat - numărul de Call Center BT este 0264 308 028 (0264 308 000 pentru BT Visual Help).

Îți reamintim să nu dai nimănui datele cardului tău și nici credențialele pentru aplicațiile de banking. Dacă ai primit un astfel de mesaj, te rugăm să ne anunți cât mai curând”, este mesajul scris de reprezentanții băncii pe contul oficial de Facebook.

„Mesajul de mai jos nu provine de la noi. Nu da click pe linkuri și nu suna la numărul din mesaj!”, au mai avertizat.

De asemenea, informarea este însoțită și de un exemplu al mesajului care îi poate costa scump pe cei care pică pradă înșelătoriei.

„BT: Introdu codul 897222 pentru a confirma plata ta la *** în valoare de 1100.22 RON din data de 10.04.2024, efectuată cu cardul 4***. Dacă nu recunoști această plată, te rugăm să apeleți BT la nuamrul 00441926291161”, se arată în mesajul primit de clienții băncii care de, fapt, ascunde o înșelătorie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum ne putem feri de atacurile cibernetice care ne pun în pericol datele personale și pe cele bancare

Siguranțaonline.ro este este unul dintre site-urile unde ne putem antrena pentru a fi pregătiți, în caz că ne confruntăm cu un atac cibernetic real. De asemena, de aici, putem afla care sunt cele mai frecvente tipuri de fraude din România și există un chestionar la finalul căruia putem afla cât de pregătiți sau nu suntem în cazul unul astfel de atac cibernetic.

Citește și: Aplicațiile mobile care îți pot fura bani din contul bancar. La ce trebuie să fie atenți utilizatorii de Android

În plus, autoritățile vin și cu o serie de recomandări, în cazul în care ai fost atras de o astfel de ofertă. Dacă ai accesat link-ul și ai introdus deja datele personale, este momentul să te deconectezi și să schimbi cât mai repede parolele. Este recomandat ca utilizatorii să își schimbe parolele la toate conturile de pe rețelele de socializare. Astfel, aceștia pot preveni un posibil furt de identitate, cât și sume importante de bani.

Specialiștii în securitate cibernetică îi mai sfătuiesc pe cei care au căzut victime unei fraude să anunțe imediat banca sau furnizorul de servicii de telefonie mobilă. De asemenea, pentru a preveni acest lucru, recomandă să fim atenți la felul în care sunt redactate ofertele, pentru că, de cele mai multe ori, conțin greșeli.

Elevii și studenții până în 26 de ani pot primi 200 de euro de la Stat. Ce trebuie să facă până pe 20 mai... S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49, la tragerile de pe 11 aprilie 2024. Unde s-a jucat și cât a costat biletul noro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x