Antena Căutare

Care e acum starea de sănătate a premierului Robert Fico după ce a fost victima unui atac. Cine este presupusul atacator

Premierul din Slovacia, Rober Fico, a fost ieri victima unui atentat. Acesta a fost grav rănit într-o tentativă de asasinat după ce a fost împușcat.

robert fico Galerie
Robert Fico, premierul slovac, a fost împușcat de cinci ori într-un atac desfășurat miercuri seară în orașul Handlova. Acesta a fost transportat de urgență la spital, iar medicii l-au operat de urgență. | Profimedia

Robert Fico, premierul slovac, a fost împușcat de cinci ori într-un atac desfășurat miercuri seară în orașul Handlova. Acesta a fost transportat de urgență la spital, iar medicii l-au operat de urgență.

Premierul a avut nevoie de o operație foarte complicate, potrivit medicilor. El a fost operat la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica.

Premierul Robert Fico a fost împușcat

La câteva ore de la operație, Robert Fico și-a recăpătat cunoștința.

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de ieri când premiul slovac ieșea de la o ședință de govern. Suspectul, în vârstă de 71 ani, l-a împușcat pe Robert Fico, în vârstă de 59 ani, de cinci ori, iar premierul slovac a ajuns în stare critică la spital.

Citește și: Locuința lui Salman Khan, ținta unui atac armat. De ce iubitul Iuliei Vântur e vizat de banda criminală

Presa slovacă a declarat că cel care l-a atacat pe premier este un fost agent de pază la un centru comercial, membru al Societății Scriitorilor Slovaci și autorul a trei volume de poezie.

"Această (tentativă) de asasinat a fost motivată politic, iar decizia autorului s-a născut imediat după alegerile prezidenţiale", a declarat Sutaj Estok, care se referă la alegerile din aprilie, câştigate de un aliat al lui Fico, citat de Agerpres.

Ministrul de interne Matus Sutaj Estok a mai adăugat că e sigur de această declarație a sa pentru că supectul care a fost arestat a recunoscut acest lucru la secția de poliție.

Se pare că în mediul online circula deja un video cu suspectul care declara că "nu este de acord cu politicile guvernului".

Starea de sănătate a premierului slovac este una gravă. Medicii au precizat că e în stare critică.

"A suferit un politraumatism grav, are mai multe plăgi împuşcate, iar starea sa de sănătate este extrem de gravă. Ne rugăm cu toţii ca această combinaţie dintre medicamente şi constituţia puternică a premierului să ducă la veşti bune. Deocamdată nu avem aşa ceva", a declarat ministrul apărării Robert Kaliňák, citat de News.ro.

Citește și: Alertă de fraudă în numele unei celebre bănci din România. Ce mesaje periculoase au primit clienții

Această tentativă de crimă a șocat întreaga Slovacie, dar și alte state member NATO, dat fiind faptul că această țară e cunoscută ca având un istorie redus de violență politică.

Președintele SUA Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin au transmis mesaje potrivit cărora ei condamnă tentativa de asasinat.

Se pare că înainte de a trage focurile de armă din mulțime, atacatorul ar fi rostit "Vino aici, Robo!".

Citește și: Imagini de la Odesa, după atacatul care a avut loc la 150 m de Zelenski. Președintele s-a aflat la câteva secunde de moarte

Atacatorul, pe numele lui Juraj Cintula, a fost arestat imediat, dar autoritățle nu au confirmat identitatea lui și nici motivele atacului.

(P) Ce sunt Advertorialele?... Rezultate Loto azi, 16 mai 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x