Antena Căutare

Florin Dumitrescu a dezvăluit o rețetă rapidă cu mușchi de porc și magiun de prune. Potolește-ți pofta cu un preparat românesc

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit în cadrul emisiunii Chefi fără limite o rețetă rapidă și gustoasă cu mușchi de porc și magiun de prune. Descoperă aromele intense românești oriunde pleci în lume. Care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum să faci un sos excepțional.

colaj de fotografii cu chef florin dumitrescu si preparatul cu muschi de porc si magiun de prune de la lidl Galerie
Florin Dumitrescu a dezvăluit o rețetă rapidă cu mușchi de porc și magiun de prune | Antena 1/ Chefi fără limite

Ai nevoie doar de patru ingrediente principale și câteva mirodenii pe care cu siguranță le ai în bucătărie. Așadar, să trecem la treabă în stilul Chefi fără limite și să descoperim împreună savoarea culinară românească, pe plaiurile Greciei, cu chef Florin Dumitrescu.

Show-ul propune experiențe fără precedent, iar bogăția Greciei l-a inspirat pe cheful echipei albastre, însă dorul de România și-a spus cuvântul! Acesta a decis să gătească în particular o rețetă specială, rapidă, pe care orice o poate face cu doar câteva ingrediente, împreună cu sare, ulei și piper!

Citește și: Compot de prune întregi, pentru iarnă

Florin Dumitrescu a dezvăluit la Chefi fără limite cum se face o rețetă simplă cu mușchi de porc, autentic românească. Pentru zilele în care ți-e dor de savoarea tradițională!

Într-un peisaj de vis, chef Florin Dumitrescu și-a pregătit ustensilele, a încins cuptorul și a pregătit mușchi de porc, orez și sos de prune. Dacă și tu vrei să guști din experiența fără limite, atunci fii gata pentru o rețetă extrem de simplă, dar care te va uimi și pe tine. O poți prepara ori de câte ori vrei să simți puternic gustul românesc!

Citește și: Cornuri pufoase cu gem. Rețetă pentru micul dejun

Pentru început, ai nevoie de mușchi de porc, orez, câteva felii de măr, magiun de prune de la Lidl, din gama Cămara noastră, așa cum folosește și cheful, și după cum am amintit deja, sare, piper și ulei. Desigur, dacă simți nevoia să adaugi alte ingrediente după gustul tău, ești liber să o faci. Ai aici o rețetă clasică de gem de prune aromat și delicios.

Să trecem la prepararea mușchiului de porc, care după ce fost prăjit puțin în tigaie pentru un gust desăvârșit, intră în cuptor pentru a se face pe interior. Între timp, orezul este la fiert cu niște sare. Pe măsură ce orezul și mușchiul de porc se fac, chef Florin Dumitrescu ne arată că putem trece deja la prepararea sosului de prune. În tigaia deja încinsă, unde a fost făcut mușchiul de porc cu puțin ulei, adăugăm câteva felii de măr și magiun de prune Cămara noastră, de la Lidl. Se adaugă sare după gust!

“Mușchiulețul de porc intră la cuptor, iar în tigaia în care am gătit mușchiulețul de porc facem un sos. Așezăm porcul în farfurie, orezul fiert. De asta avem Cămara noastră, pentru ca tu să te bucuri fără limite de gustul de acasă oriunde ai călători în lume. Senzație! Spor la gătit și poftă bună!”, spune chef Florin Dumitrescu.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe AntenaPlay.

Citește și: Prăjitură de post cu prune, simplă și ușor de preparat

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Citește și: Cine e Marius Tudosiei, co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite de la Antena 1

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.

Chefi fără limite, 14 martie 2022. Ce echipă a câștigat proba de gătit și amuleta supremă. Victoria a fost clară... Chefi fără limite, 15 martie 2022. Chefii au făcut controale la primele ore ale dimineții în casele echipelor. Ce au găs...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x