Antena Căutare

Cartofi turcești cu burger vegetal

Ingrediente

4 cartofi mari

2 cepe albe, mari

100 g roșii cherry

o căpățână de usturoi

ulei de măsline

sare, piper

mărar, oregano

foi de dafin

1 l iaurt grecesc

200 g mozzarella

300 g cașcaval afumat

o conopidă

3 morcovi

2 dovlecei

100 g măsline verzi

100 g rucola

2 l apă plată

Mod de preparare

Se spală și se taie cartofii în jumătăți, apoi se coc la cuptor, presărați cu sare.

Între timp, se curăță și se toacă ceapa și usturoiul și se călesc ușor în ulei de măsline.

Când cartofii sunt copți, se scot din cuptor, se scoate miezul din coajă, se pasează și se amestecă cu ceapa și usturoiul,

Se adaugă iaurtul și condimentele după gust și se umple din nou coaja cartofului cu amestecul obținut.

Se presară mozzarella rasă pe deasupra și se introduc din nou la cuptor până când se gratinează frumos.

Se dau pe răzătoare: conopida, morcovul și dovlecelul, se sărează bine și se storc de apa pe care o lasă, se amestecă cu cașcavalul afumat, ras și se formează burgeri care se prăjesc în tigaie.

Se servesc alături de cartofii turcești și o salată din rucola cu roșii cherry.

Tochitură sălăjeană... Budincă de macaroane cu brânză dulce și înghețată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x