Antena Căutare

Haciapuri de Adjaria

Ingrediente:

  • Pentru aluat
  • 300 ml apă călduță
  • 1000 g făină
  • 5 g drojdie uscată
  • 10 g sare
  • 10 g zahăr
  • 50 ml lapte
  • Pentru umplutură:
  • 400g cașcaval
  • 400 g mozzarela
  • 5 ouă
  • 200 g unt
  • 500 g roșii cherry
  • 500 g castraveți mici
  • 2 buc ceapă roșie
  • verdeață: mărar, pătrunjel, oregano, busuioc(câte o legătură)

Mod de preparare

Se face aluatul, în modul clasic, după care se cântăresc 200 g de aluat pentru un haciapuri și se formează bile care trebuie lăsate la cald să crească timp de 30-35 minute.

Cele 2 tipuri de cașcaval se dau prin răzătoare și se amestecă cu puțin unt.

După ce aluatul a crescut, fiecare bilă de aluat se întinde cu sucitorul in foaie subtire.

Umplutura se pune pe toată suprafața aluatului și se da formă unei bărcuțe, sucind marginile în interior.

Umplutura trebuie porționată foarte bine, iar după ce bărcuțele sunt gata, deasupra se mai pune o porție mică de cașcaval.

Haciapurii se coc în cuptorul preîncălzit la 200°С timp de 10-15 minute.

Aproape de final se scoate plăcinta din cuptor și în mijloc se pune un ou sau se adaugă un gălbenuș, separat de albuș, și se mai coace încă 3 minute, astfel că gălbenușul să se prepare, dar în același timp să rămînă ușor moale.

La servire se adaugă o bucată de unt și se servește imediat, fierbinte.

MENTIUNI LEGATE DE SERVIREA PREPARATULUI:

Preparatul acesta se servește fierbinte abia scos din cuptor cu adăugarea unei bucăți de unt deasupra.

Acest preparat se servește într-un mod deosebit, deoarece se rupe coca coaptă de la extremitățile plăcintei și se înmoie în cașcavalul/brânza topita+oul moale+untul topit.

Datorită cașcavalului folosit, aroma este foarte deosebită, dar se pot folosi si furculița+cuțitul pentru degustare.

POFTĂ BUNĂ!!!

Un preparat delicios! Plachie de crap cu legume, pentru iubitorii de peşte... Prăjitura "Alba-neagra", un desert foarte uşor de pregătit! E o reţetă simplă, rapidă, pe care o faci în câtev...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x