Antena Căutare

Pară în sos limoncello. Un desert de toamnă spectaculos

Pentru că perele fac parte dintre deliciile cu care ne răsfață toamna, putem prepara cu ele diverse deserturi, de la plăcinte, tarte, sau prăjituri, dar le mai putem prepara și fierte în vin, în diverse sosuri, așa cum puteți vedea și în desertul de față: Pară în sos limoncello.

Pară în sos limoncello. Un desert de toamnă spectaculos
Pară în sos limoncello

Mădălin Streja, un tânăr în vârstă de 24 de ani, de meserie pizzer, a venit în ediția 21 din sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă specială de pară în sos limoncelo, cu care a sperat să-i impresioneze din plin pe cei trei chefi, dar mai cu seamă pe Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente pentru Rețeta Pară în sos limoncello:


  • 4 pere
  • 80 ml limoncello
  • 1 lamaie
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 40 g faină
  • 400 ml lapte
  • 200 ml smântână neîndulcită
  • 1 linguriță scorțișoară
  • fructe pentru decor și flori comestibile

Citește și: Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greș


Mod de preparare pentru Rețeta Rețeta Pară în sos limoncello

Pregătim mai întâi o cremă de lapte.

Într-un vas, la foc mediu, punem laptele și smântâna și lăsăm compoziția să fiarbă, amestecând constant, până atinge punctul de fierbere.

Între timp, amestecăm gălbenușurile cu 75 gr de zahăr, apoi adăugăm făina, răzuim lămâia și adăugăm jumătate din coajă, dar și scorțișoară. După ce s-au omogenizat bine, încorporăm câte puțin din amestecul de lapte cu smântână, până aducem compoziția la acceeași temperatură, după care punem totul înapoi pe foc și amestecăm până opținem o cremă consistentă și omogenă.

Citește și: Rețeta de Pere fierte în vin roșu, servite cu înghețată de vanilie și portocală confiată

Pregătim perele și sosul limoncello.

Perele le curățăm de coajă, păstrându-le codița și le punem intr-o oală.

Amestecăm restul de zahăr cu 200 ml de apă și adăugăm acest amestec peste pere împreună cu sucul de lămâie, cu restul de coajă de lămâie răzuită și limoncello. Lăsăm perele să fiarbă în această compoziție aproximativ 15 minute, la foc mediu, după care, scoatem perele cu ajutorul unei spumiere și lăsăm în continuare sosul să mai fiarbă până devine consistent.

Așezăm perele pe farfurii, le glazurăm cu cremă și adăugăm sosul limoncello de jur împrejur.

Decorăm cu fructe și flori comestibile pentru un plus de aspect și culoare.

Este chiar delicioasă și de senzație o astfel de Pară în sos limoncello!

Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Coffee cake în formă de cană. Desert de senzație la Chefi la cuțite... Bacalhau a Lagareiro. Rețetă de cod sărat cu cartofi la cuptor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x