Demențial acest desert cu pere fierte în vin roșu, servite cu înghețată de vanilie, șofran și portocală confiată, dulceață de cireșe amare și mure, iar alături un nectar de vin roșu Kosher.
Ingrediente
- 5 pere verzi, tari
- 1 kg zahăr
- 1 l vin roșu
- 1 cutie înghețată de vanilie, premium
- șofran
- 4 portocale
- 400 g dulceață de cireșe amare
- mure
- nectar de vin roșu, pentru servit
- 4-5 cuișoare
- 1 baton de vanilie
- scorțișoară pudră
- 2 batoane scorțișoară
Mod de preparare
Se curăță perele, păstrăndu-le codițele.
Într-un vas cu capac se pune vinul, cu mult zahăr, cuișoarele și batoanele de scorțișoară.
Se adaugă perele și se fierb înăbușit, aproximativ 30 de minute.
Se scot perele într-un alt vas, iar siropul se fierbe în continuare până se mai reduce și se adaugă în el, felii de portocale și se lasă la confiat 10-15 minute adăugând și șofran.
Perele se feliază și se servesc alături de înghețată, dulceață, felii de portocale confiate, totul stropit cu sosul în care au fiert perele și portocalele și se decorează cu mure, praf de scorțișoară, iar alături se va servi un pahar din nectarul de vin roșu.
Creveți cu șuncă și cremă de fasole... Paste delicioase cu pui și legume, o rețetă de renume! Totul e gata în doar trei pași și gustul este spectaculos!...