Antena Căutare

Rețetă de prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă

La final de toamnă, când fructele sunt bine coapte, iar aroma exte maximă, să-i răsfățăm pe cei dragi cu o prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă.

Prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă
Prăjitură cu foi fragede și umplutură de mere,pere și gutui

Combinația celor trei arome din această prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă este perfectă pentru a răsfăța papilele celor dragi, după o zi de muncă istovitoare, sau o zi de școală, încărcată.

Merele ușor acrișoare, perele suculente și dulci, împreună cu gutuile făcute gem, cu gust dens și aromat, fac echipă perfectă pentru a umple foi fragede de aluat.

Citește și: Mâncare de gutui cu pui, o rețetă gustoasă de toamnă

Ingrediente pentru rețetă de prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă:


  • Pentru aluat fraged:
  • 700 gr făina tip 000
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 250 gr mascarpone
  • 3 ouă
  • 250 gr zahăr tos
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf copt
  • vanilie
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr mere
  • 500 gr pere
  • 250 gr dulceață de gutui
  • zahăr, după gust
  • un cub de unt
  • zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare pentru rețetă de prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă

Se începe cu umplutura din cele trei tipuri de fructe pentru a avea timp să se răcească.

Merele și perele se curăță și se taie cubulețe, sau se dau pe răzătoare. Apoi se caramelizează cu puțin unt și zahăr până se înmoaie ușor și își schimbă culoarea. Se lasă să se tempereze și se adaugă gemul de gutui.

Citește și: Rețetă de prăjitura turnată cu mere. Rețetă de prăjitură cu mere și aluat fraged

Pentru preparare aluatului fraged, se cerne făina într-un vas și se amestecă cu praful de copt, zahărul și sarea. Se adaugă untul rece, tăiat cubulețe, mascarponele de asemeni rece și ouăle, puțină vanilie și se frământă un aluat omogen care se lasă la odihnit 30 de minute, acoperit.

Mascarponele se adaugă pentru un plus de cremozitate.

În tava cuptorului de aragaz(30/40 cm) se așază prima foaie de aluat, iar peste ea se întinde umplutura de fructe. Se acoperă cu a doua foaie de aluat și se coace delicioasa prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă la 180 de grade, pentru 40 de minute.

Citește și: Mâncare de pui cu gutui caramelizate, pentru un prânz de toamnă

Se lasă prăjitura cu aluat fraged și fructe de toamnă la răcit, se porționează și servește pudrată cu zahăr.

O idee perfectă pentru desertul de weekend!

Rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați, gătită de Roxana Blenche la Chefi la cu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x