Antena Căutare

Orlando Zaharia a gătit la Cotroceni pentru un președinte al României! Ce „secrete” a dezvăluit juratul de la Chefi la cuțite

Orlando Zaharia, juratul emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13, a dezvăluit mai multe detalii despre perioada în care a lucrat ca bucătar la Cotroceni, având astfel ocazia să gătească pentru un președinte român.

colaj foto cu orlando zaharia la cotroceni, pe hol sau in bucatarie Galerie
Jurtul emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13 a dezvăluit detalii despre momentul în care a gătit la Cotroceni | Antena 1

Orlando Zaharia este unul dintre cei patru jurați ai emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13, difuzată la Antena 1. În ediția a doua a îndrăgitului show culinar, celebrul chef a dezvăluit detalii despre experiența lui ca bucătar la Cotroceni.

Totodată, acesta a oferit și câteva „secrete” din interior. Puțini sunt cei care știu cum este pregătită o masă pentru un președinte al României.

Orlando Zaharia a gătit la Cotroceni pentru un președinte al României! Ce a dezvăluit juratul de la Chefi la cuțite sezonul 13

Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari români și are o vastă carieră în domeniul bucătăriei.

În palmaresul său se numără inclusiv faptul că a fost bucătar la Cotroceni și a gătit pentru un președinte român, dar și pentru alți președinți ai lumii, veniți în vizită.

Citește și: Cine este chef Orlando Zaharia. Juratul de la Chefi la cuțite și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din adolescență

Se pare că lucrurile se întâmplă după un anumit protocol în bucătăria de la Cotroceni, iar câteva „secrete” au fot dezvăluite chiar de către Orlando Zaharia, în ediția 2 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13.

„În momentul în care eu am aflat că eu și echipa de la restaurant va trebui să gătim pentru mesele oficiale ale președintelui României și unde trebuie să le gătim (la Cotroceni, unde nu intrasem niciodată) a fost...Nu că o onoare, a fost memorabil pentru mine! Sunt foarte mândru de asta! Și am gătit la Cotroceni pentru un președinte al țării noastre, care la rândul lui se întâlnea cu alți președinți și nu știu, mă simțeam că reprezint România, era ceva mult mai sus decât orice masă normală, decăt un eveniment.

Citește și: Chefi la cuțite, 18 martie 2024. Orlando Zaharia a făcut o „gafă” în prima probă de amuletă. Ce au surprins camerele de filmat

Era cu adevărat o responsabilitate, până și ce se întâmplă înaintea gătitului, fiindcă nu te duci acolo și te apuci de gătit. Nu! Sunt niște oameni cu care stabilești meniul, stabilești valorile nutriționale și organoleptice, le cântărim, le trimitem la laborator. Era un stres enorm și o responsabilitate foarte mare! Mi s-a întâmplat să îmi spună de la laborator: asta nu trece, nu este ok. Da, e ceva wow!”, a fost confesiunea făcută de Orlando Zaharia în ediția a doua a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13.

Orlando Zaharia a lucrat în multe restaurante de lux atât din România cât și din străinătate. Și-a descoperit talentul în bucătărie încă de pe vremea adolescenței. La numai 15 ani, Orlando Zaharia a început să facă practică în cadrul unui renumit hotel din Capitală, iar în jurul vârstei de 20 de ani, juratul și-a luat inima în dinți și a acceptat să lucreze ca bucătar pe vapor

A fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume. A fost, de asemenea, Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din București și Constanța. În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureștiului, în octombrie 2019 a câștigat prima ediție Chef de România, o competiție dedicată bucătarilor profesioniști.

În prezent, el este jurat al emisiunii Chefi la cuțite sezonul 13, de la Antena 1.

Tot ce trebuie să știi despre sezonul 13 Chefi la cuțite. Edițiile integrale se văd în AntenaPLAY

Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki și Chef Ștefan Popescu au decis să scrie următorul capitol din bucătăria show-ului prezentat de Irina Fodor.

Astfel, la Chefi la cuțite, în noul sezon, cei patru jurați aduc în ringul culinar impresionanta lor experiență, fiind pregătiți să descopere noi talente în domeniul gastronomic, dar și să se întreacă în arena amuletelor, care aduce noutăți, începând cu acest sezon.

Fiecare Chef va primi un număr de puncte pentru preparatul său la întrecerile amuletelor, punctajul final fiind criteriul în funcție de care se va decide cine sunt Chefii care trec în etapa următoare, căci doar trei dintre cei patru jurați vor avea o echipă în etapa confruntărilor. Nu în ultimul rând, juratul care nu își va alcătui o echipă va decide în ce tabără va intra câștigătorul cuțitului său de aur.

Chefi la cuțite sezonul 13 aduce rețete savuroase, confruntări savuroase, momente delicioase și povești de viață surprinzătoare.

Edițiile integrale din sezonul 13 Chefi la cuțite pot fi vizionate pe AntenaPLAY.

Chef Sautner a câștigat amuleta ieri seară, la Chefi la cuțite.Diseară, jurații sunt uluiți de surpriza culinară a unei ... Cum arată mama lui Chef Richard Abou Zaki. Juratul Chefi la cuțite se laudă cu cea mai importantă femeie din viața lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x