Antena Căutare

Cine este chef Orlando Zaharia. Juratul de la Chefi la cuțite și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din adolescență

Orlando Zaharia este unul dintre cei patru chefi care se află la masa juriului în sezonul 13 Chefi la Cuțite. La cei 44 de ani ai săi, Orlando Zaharia este o figură extrem de cunosută în lumea culinară din România.

Orlando Zaharia, în cămașă gri Galerie
Orlando Zaharia este unul dintre cei patru noi jurați de la Chefi la cuțite | Antena 1

Cei care se întreabă cine este Orlando Zaharia trebuie să știe că juratul Chefi la cuțite se mândrește cu un CV bogat. Chef Orlando Zaharia a lucrat în multe restaurante de lux atât din România cât și din străinătate și a condus echipe de bucătari.

Chef Orlando Zaharia a lucrat ca bucătar pentru Președinția României, a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume. A fost, de asemenea, Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din București și Constanța. În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureștiului, în octombrie 2019 a câștigat prima ediție Chef de România, o competiție dedicată bucătarilor profesioniști.

„Să fiu parte din juriul Chefi la Cuțite este pentru mine un vis împlinit. Încă procesez această informație și este pentru prima oară când nu știu o rețetă – rețeta exprimării acestor emoții. Știu însă că abia aștept să începem, să cunosc concurenții, poveștile și preparatele lor și dă dăm drumul competiției dintre noi. Va fi foarte interesantă și această parte... Eu sunt un om care a parcurs tot traseul în bucătărie, n-am ratat nicio etapă, știu ce înseamnă pasiunea pentru acest domeniu și sunt gata sa îi susțin și să îi îndrum pe cei care caută un loc în această lume’, a declarat Chef Orlando Zaharia.

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, iar pasiunea pentru gastonomie și-a descoperit-o la o vârstă fragedă. De atunci, juratul de la Chefi la Cuțite a muncit din greu și a învățat secretele celor mai incitante gusturi.

Cine este chef Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite. Cum și-a început cariera în gastronomie

Chef Orlando Zaharia și-a descoperit talentul în bucătărie încă de pe vremea adolescenței. La numai 15 ani, Orlando Zaharia a început să facă practică în cadrul unui renumit hotel din Capitală, iar în jurul vârstei de 20 de ani, juratul și-a luat inima în dinți și a acceptat să lucreze ca bucătar pe vapor, un lucru îndrăzneț pentru un tânăr.

„A fost o experienţă colosală. Am avut ocazia să cunosc lucruri pe care nu aveam de unde să le aflu dacă lucram doar în ţară. Am intrat în contact cu alte tradiţii, cu alte obiceiuri şi, automat, cu alte moduri de a prepara mâncarea“, spunea Orlando Zaharia despre exeperiența de 2 ani de pe vas, potrivit adevarul.ro.

De-a lungul timpului, Orlando Zaharia de la Chefi la Cuțite a gătit pentru foarte multe personalități, mai ales în perioada în care lucra pentru Președinția României și pregătea preparatele meselor de protocol.

Citește și: Cine e Chef Ștefan Popescu, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Tot ce trebuie să știi despre el

Cine este chef Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite. Ce îi place să gătească

De-a lungul carierei sale, chef Orlando Zaharia s-a specializat pe bucătăria mediteraneană, lucrând în restaurante din Rhodos și Cipru, dar și pe bucătăria franceză, deoarece a fost Executive Chef în unul dintre cele mai renumite restaurante cu specific franțuzesc din Capitală.

Unul dintre cele mai importante premii pe care chef Orlando Zaharia le-a câștigat în carieră a fost titlul de „Bucătarul de Aur” al Bucureștiului.

Chef Orlando Zaharia nu are o bucătarie preferată, dar ca nivel de complexitate crede ca cele din Nordul Europei sunt cele mai înalte.

Întrebat ce-i place să gătească, chef Orlando Zaharia a răspuns că orice tip de carne ( vita, rata, porc) ca legume rădăcinoasele îl fascinează, ca feluri de condiment și mirodenii apreciază cafeaua, dar si lemon grass-ul, adică ingrediente pe care le găsim și în parfumerie. Nu este un fan al deserturilor, dar îi plac cele cu ciocolată, potrivit restocracy.ro

Cine este chef Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite. Ce studii are și de la cine a moștenit talentul în bucătărie

Orlando Zaharia s-a născut pe 17 august 1979, la București. Chef-ul spune că a moștenit talentul în gastronomie de la mama sa: „Mama a a fost cea care mi-a insuflat dragostea pentru această meserie. Ea făcea mâncare pentru noi, din pasiune. Tot ce face ea este delicios, fără să fi trecut prin vreo şcoală”, spunea Orlando Zaharia despre mama sa.

Citește și: Cine sunt noii Chefi la Cuțite. Ștefan Popescu, Orlando Zaharia, Richard Abou Zaki și Alexandru Sautner, numele celor 4 jurați

Ca studii, Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite a absolvit Şcoala Postliceală cu specializarea asistent manager în alimentaţia publică şi turism.

Orlando Zaharia a fost prezent de mai multe ori la Chefi la cuțite în calitate de invitat, sau de jurat în Finală. Cei care vor să-l cunoască mai bine pe chef Orlando Zaharia o vor putea privindu-l la Antena 1, în calitate de jurat Chefi la cuțite.

Sezonul 13 Chefi la cuțite se vede pe Antena 1 și în AntenaPLAY

Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki și Chef Ștefan Popescu pomit să facă show în bucătărie.

Cei patru jurați aduc în ringul culinar impresionanta lor experiență, fiind pregătiți să descopere noi talente în domeniul gastronomic, dar și să se întreacă în arena amuletelor, care aduce noutăți, începând cu acest sezon.

CONCURS | Ia parte la „Degustare la cuțite”. Cum poți să trăiești experiența Chefi la cuțite în calitate de degustător... Cine e Chef Richard Abou Zaki, noul jurat de la Chefi la Cuțite. Are un restaurant cu stea Michelin și a gătit pentru Ob...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x