Antena Căutare

De ce nu este recomandat să purtăm aceleași haine două zile la rând. Există câteva superstiții legate de acest obicei

Stiliștii, dar și specialiștii în feng shui consideră că starea noastră de spirit poate fi influențată de felul în care alegem să ne îmbrăcăm. Află din rândurile de mai jos de ce nu este recomandat să porți aceleași haine două zile la rând.

De ce nu este bine să purtăm aceleași haine două zile la rând. Există câteva superstiții legate de acest obicei Galerie
De ce nu este bine să purtăm aceleași haine două zile la rând. Există câteva superstiții legate de acest obicei | Shutterstock

Deși vechiul proverb românesc spune că „nu haina îl face pe om”, totuși, în acest caz, da. Unii oameni au ajuns la concluzia că hainele și modul în care alegem să le purtăm va ajunge să reprezinte felul nostru de a fi și de a ne simți.

Citește și: De ce nu este recomandat să dormim în haine închise la culoare. Care e cea mai mare greșeală pe care o facem

Care e motivul pentru care nu este recomandat să purtăm două zile la rând aceleași haine

Igiena nu este principalul semn de întrebare pe care oamenii și-l vor ridica atunci când ne vor vedea purtând aceleași haine. De fapt, acest subiect ar avea legătură, mai degrabă, cu energiile, potrivit Fanatik. Și nu o spune oricine, ci chiar specialiștii în psihologie și în arta feng shui!

Ei sunt de părere că purtarea acelorași haine în mod repetat înseamnă atragerea unor energii negative, potrivit sursei citate mai sus. Acest lucru s-ar întâmpla, deoarece hainele preiau din energia zilei anterioare, indiferent de cum a fost aceasta.

Citește și: De ce nu e indicat să pui oglinda în fața patului. E o practică Feng Shui pe care experții spun să o eviți

Se pare că această situație a fost transpusă și într-un concept, studiat în rândul psihologilor. Este vorba despre „Enclothed Cognition”, care face referire la felul în care dispoziția noastră poate fi influențată de hainele pe care le purtăm, potrivit sursei citate.

Un stilist vestimentar a fost cel care a explicat mai bine sintagma, abordând subiectul mai pe larg:

„(…) De câte ori nu ni s-a întâmplat să probăm un lucru sau să purtăm o anumită piesă și să avem, aproape instantaneu, o stare de bună dispoziție? Oamenii de știință nu au ignorat acest fenomen: un domeniu nou de psihologie socială, denumit <<Enclothed Cognition>>, studiază felul în care ne influențează comportamentul hainele pe care le purtăm și studiile au confirmat că procesele noastre cognitive se schimbă în funcție de doi factori.”

„Primul este semnificația simbolică a hainelor, iar al doilea este experiența fizică a purtării lor. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că a purta un costum format din sacou și pantaloni, pe care îl asociem cu o slujbă importantă, ne dă o stare de concentrare și o atitudine specifică, iar, pe de altă parte, și texturile hainelor ne transmit semnale despre contextul în care ne aflăm.”, a explicat Ruxandra Marin, potrivit psychologies.ro și citată de Fanatik.

Citește și: Motivul dezgustător pentru care ar trebui să speli imediat hainele după ce le-ai cumpărat. Ce a dezvăluit o angajată

Cât de important este materialul hainelor pentru starea noastră de spirit

Tot stiliștii vestimentari mai cred că la fel de important este și materialul hainelor pe care le purtăm. Astfel, un tricou sau o bluză catifelată sau din mătase ne poate face să ne simțim mai relaxați, în timp ce o bluză dintr-un material aspru, precum lâna, ne poate irita și crea stări de nervozitate, potrivit sursei citate mai sus.

În egală măsură, culorile au și ele un impact asupra stării de spirit. De exemplu, se crede că negru poate inspira o stare de neliniște sau de sobrietate, în timp ce culori mai vesele precum roz sau verde, fericirea.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x