Antena Căutare

Disciplinarea copiilor: o munca in echipa

Tu si partenerul tau ati crezut poate ca nu se va ajunge aici - ca cei mici vor ramane niste ingerasi cuminiti, atat de adorabili incat nici nu se va pune problema de disciplina.

Din nefericire, asa cum ajung sa afle majoritatea parintilor, fantezia se transforma intr-o realitate mai putin perfecta destul de devreme.

Copiii vor incepe sa fie neascultatori la un moment dat si a-i disciplina va deveni un fapt cert in viata ta.

Pentru a inrautati lucrurile, pe masura ce copiii tai cresc, descoperi ca nu ai chiar aceleasi idei despre disciplina ca si partenerul tau. Aceste diferente iti pot afecta chiar si casnicia si pot face copiii sa fie confuzi.

Daca parintii lui erau mai permisivi, e posibil sa observi ca el foloseste acum aceleasi metode ca si ei. Iar tu, crescuta mai din scurt, ai de asemenea tendinta de a fi mai stricta.

Iar daca ameninti cu niste pedepse de cateva ori si apoi nu te tii de promisiuni, copiii nu te vor mai lua in serios. Trebuie sa gasiti impreuna un plan ce va pune pe amandoi pe aceeasi lungime de unda. Stabiliti ce pedpse si ce recompense sunt permise in functie de comportamentul copiilor.

1. O palma la fund. Aceasta este o modalitate de disciplinare pe cat de comuna, pe atat de controversata. Daca ai mancat ceva bataie de la parinti cand erai mica, e posibil sa nu iti doresti acelasi lucru si pentru copiii tai. Tocmai pentru ca a devenit un subiect atat de dezbatut, cel mai bine e sa te pui de acord cu partenerul asupra acestui lucru.

In timp ce tu poate crezi ca este complet neacceptabil, el poate considera ca e ceva inofensiv. Daca nu va puneti de acord asupra acestui aspect, copiii vor realiza acest lucru si il vor folosi impotriva voastra.

2. Pauzele. Premiza acestor momente de pauza este simpla. Cand copilul este indisciplinat, il trimiti intr-un loc anume pentru o perioada stabilita de timp: de exemplu il pui sa stea pe un scaun in bucatarie timp de 10 minute pana se linisteste.

Daca insa numai tu folosesti aceasta tehnica, iar partenerul crede ca este ineficienta, rezultatul va fi ca cel mic va crede ca doar in preajma ta trebuie sa se poarte mai bine, in timp ce in prezenta tatalui mai permisiv va fi mult mai obraznic.

El va poate intoarce unul impotriva altuia, plangandu-se tatalui ca esti prea autoritara sau spunandu-ti tie ca nu vrea sa te asculte pentru ca in mod normal tata nu il pedepseste pentru asa ceva, iar tu da.

3. Consecinte. Unii parinti considera ca pedeapsa ar trebui sa fie in conformitate cu ceea ce fac gresit copiii. Daca se cearta intre ei in legatura cu telecomanda si ce program e la televizor, o pedeapsa eficienta ar putea fi ca ambii sa nu se mai uite la televizor intreaga zi. Discuta cu partenerul sa fiti siguri ca v-ati pus de acord asupra acestor metode.

Este important sa stabiliti clar un set de reguli pe care sa le urmati amandoi, pentru ca daca aveti metode diferite, copiii vor sti in timp sa va manipuleze, comportandu-se intr-un fel cu unul si altfel in fata celuilalt, iar in final veti ajunge sa eveti probleme in cuplu din cauza acestor lucruri.

foto: www.letustalkaboutlove.com

Obrajii rumeni, efectul unor probleme medicale... Incearca Eucerin Allergy Protection!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x