Antena Căutare

Papadiile - chiar le putem manca?

Precum ati observat deja, in acest moment este plin in orice spatiu verde de papadii. Daca florile sunt in general elemente de decor, e timpul sa le luam in calcul si pentru o gustare.

Vi se pare ca papadiile nu ar fi comestibile datorita mirosului lor bizar ? Ei bine, cel mai bine e sa consumati oricum frunzele si tulpina. Desi din capetele galbene si pufoase puteti face vin de exmplu.

Asa ca prindeti curaj si folositi-le intr-o salata. Gustul dulce-amarui al acestora vor da o nota deosebita mancarii si te vei convinge ca sunt un ingredient in toata regula si mai ales, gratis. Le puteti face si calite, alaturi de alte legume.


Reteta: Papadii cu ghimbir si ardei dulci

- 600 grame frunze de papadie, spalate
- ulei de masline
- o ceapa rosie medie, taiata fin
- un ardel rosu sau galben, curatat de seminte si taiat fidelute
- un catel de usturoi taiat marunt
- o lingurita de ghimbir taiat marunt
- sare
- o lingurita otet balsamic
- o lingurita zahar brun

1. Taiati frunzele mari de paadi in doua si pastrati doar putin din cotoare.

2. Incalziti intr-o tigaie un pic de ulei, caliti ceapa si ardelul pentru 2 minute la foc moderat. Adaugati usturoiul, ghimbirul, frunzele de papadie si un pic de sare si continuati sa gatiti pentru inca 5-10 minute. Adaugati un pic de apa daca tigaia devine prea uscata. Cand papadiile sa-u inmuiat, luati de pe foc, adaugati otetul balsamic si serviti.

Cum sa iti ascunzi imperfectiunile... Legumele tinere - cum le muti pe balcon sau in gradina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x