Antena Căutare

De ce se înverzeşte gălbenuşul ouălor fierte. Le mai poți consuma, în această stare?

Te-ai întrebat vreodată de ce invelisul galbenusului are culoarea verde? Totul se întâmplă din vina omului care îl fierbe. Decolorarea gălbenuşului este dovada că oul a fost fiert prea mult timp.

Te-ai întrebat vreodată de ce invelisul galbenusului are culoarea verde? Totul se întâmplă din vina omului care îl fierbe. Decolorarea gălbenuşului este dovada că oul a fost fiert prea mult timp.

Spre deosebire de alte alimente, ouăle care au fost fierte prea mult timp sunt încă perfect comestibile. Culoarea gri-verzui este dovada formării de sulfat de fier, acolo unde gălbenuşul şi partea albă a oului se întâlnesc, scrie realitatea.net.

Dacă vreţi ouă fierte moi, le lăsaţi în oala acoperită 3 minute; dacă vreţi ouă fierte tari, le lăsaţi 12-15 minute. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece, puţin dacă vreţi să le consumaţi calde, mai mult dacă le veţi servi reci.

Carnea de miel este aproape nelipsită de pe mesele românilor, de Paște. Beneficiile dar și riscurile la care ne expunem,... Îţi plac cartofii? Iată un lucru la care nu te-ai fi gândit: ce se întâmplă dacă mănânci prea mulţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x