Antena Căutare

Retete care iti indulcesc ziua, de la Dr.Oetker

1.Cake Pops

Tututor ni se intampla des sa simtim nevoia de “dulce” si atunci sa ii intrebam pe cei din jur daca nu cumva ne pot oferi ceva. Este demonstrat stiintific faptul ca dulciurile ne dau o stare de bine, aceste alimente marind nivelul “hormonului fericirii” in organism. Cu siguranta iti vei dori sa le induci celor dragi sentimente pozitive, calmitate si pace. Dr. Oetker te ajuta sa fii pregatit cu dulciuri pentru orice ocazie.

Dr. Oetker te provoaca sa pregatesti cake pops-uri! Cu glazura lor de ciocolata si forma de acadea, nu vor putea trece neobservate, la nici o petrecere. Cu siguranta cei mici vor fi fascinati de acest desert interesant, cu care isi pot impresiona prietenii.

Da click si inspira-te de la Dr.Oetker!

Ingrediente

Pentru aluat:

• 6 oua

• 1 praf de sare

• 300 g Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker

• 150 ml ulei

• 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala

• 1 lingurita Esenta de vanilie 38 ml Dr. Oetker

• 300 g faina bine cernuta

• 1 plic Praf de copt Dr. Oetker

• suc lamaie

Pentru blat:

• 150 ml smantana lichida pentru frisca

• 30-35% grasime

• 1 lingura Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker

• 50 g branza Mascarpone

Pentru decor:

• 2 plicuri Decor Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker

• 50 ml apa

• 150 g Ornamente colorate Dr. Oetker

• betisoare din plastic

Mai aveți nevoie de:

• tava cu margine detsșabila Ø 24-26 cm

• hartie de copt

Pasul 1 Aluat: Se separa ouale cu grija. Se amesteca albusurile cu un praf de sare si se bate spuma, folosind mixerul. Se adauga apoi treptat zaharul. Cand spuma este tare, ca pentru bezele, se incorporeaza cate un galbenuș, amestecand cu o lingura de sus in jos (in acest mod albusurile isi pastreaza consistenta, iar blatul va fi pufos). Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Se incorporeaza faina, apoi se adauga praful de copt, stins in prealabil cu 1 lingura de suc de lamaie. Se tapeteaza tava cu hartie de copt.

Aluatul se toarna in tava si se introduce tava la cuptor.

• Cuptor electric: cca. 180°C (preincalzit)

• Cuptor cu aer cald: cca. 160°C (preincalzit)

• Cuptor cu gaz: treapta 3 (preincalzit)

Timp de coacere: cca. 40 - 45 minute

Pasul 2 Dupa ce s-a racit, blatul se faramiteaza cu mana sau folosind un robot de bucatarie.

Pasul 3 Blat: Se spumeaza smantana cu zaharul pudra, apoi se adauga blatul faramitat si branza mascarpone. Se amesteca totul, pana cand se obtine o compozitie omogena.

Pasul 4 Din compozitia rezultata se formeaza bilute, care se pastreaza la rece timp cca. 30 minute pentru a se intari.

Pasul 5 Decor: Se prepara glazura de ciocolata conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot bilutele de la frigider, iar în mijlocul fiecareia se infige cate un betisor din plastic. Cake pops-urile se acopera cu glazura de ciocolata si se decoreaza cu ornamente colorate.

"Plăcintă după Paști" face trecerea de la carnea de miel la perioada de detoxifiere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x